Erhvervsministeriet

Regeringen klar til at skærpe kampen mod hvidvask

Del

Regeringen er klar til at drøfte en række nye tiltag med Folketingets partier for at styrke indsatsen mod bankers mulige involvering i hvidvask.

Det var meldingen fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen, da regeringen i dag orienterede partierne i den finansielle forligskreds om Finanstilsynets foreløbige undersøgelse af danske bankers involvering i skatteunddragelse. Finanstilsynet har i forbindelse med den såkaldte ”Panama Papers-læk” bedt otte udvalgte banker om en redegørelse.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Det er uacceptabelt, at en række danske banker i klar modstrid med lovgivningen tilsyneladende fortsat risikerer at medvirke til hvidvask. Jeg synes, det er bekymrende, at Finanstilsynet i deres foreløbige rapport konkluderer, at der i flere af de adspurgte banker hersker en kultur, hvor der ikke er tilstrækkelig fokus på vigtigheden af hvidvaskreglerne."

Regeringen er derfor parat til at skærpe indsatsen for, at bankerne overholder lovgivningen, og vil bl.a. nedsætte en taskforce med deltagelse af SKAT, Skatteministeriet, Finanstilsynet og Erhvervs- og Vækstministeriet, der skal se på muligheder for en styrket indsats.

"Det er de enkelte direktioner og bestyrelser i bankerne, der er ansvarlige for, at reglerne overholdes. Regeringen vil derfor analysere nærmere, om de nuværende bestemmelser om egnethed og hæderlighed i den finansielle lovgivning bør skærpes. Der er tilsyneladende også brug for et tættere samspil mellem Finanstilsynet og Skat, hvilket regeringen nu vil tage initiativ til. Endelig er det også oplagt at diskutere, om bøderne skal være større", siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Finanstilsynet fortsætter nu ”Panama-undersøgelsen”, hvor man har bedt de involverede banker om en række uddybende forklaringer.

Pressemeddelelse og statustrapport på evm.dk

Kontakt til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen kan ske via pressechef Kim Bove, tlf.: 91 33 70 15.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum