Beskæftigelsesministeriet

Regeringen indkalder til forhandlinger om ny arbejdsmiljøaftale

Del
Folketingets partier er blevet indkaldt til forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale. Forhandlingerne begynder i næste uge.

Tirsdag den 14. marts begynder de politiske forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale i Beskæftigelsesministeriet.

Regeringen lægger op til en historisk høj bevilling til Arbejdstilsynet og indsatsen mod social dumping og arbejdslivskriminalitet. Derfor prioriterer regeringen i alt ca. 1,3 mia. kroner over perioden 2023-2026 til en ny arbejdsmiljøaftale.

En stærk indsats kræver samtidig stabilitet omkring de økonomiske rammer. Derfor prioriterer regeringen, at der fra 2027 og frem afsættes godt 200 mio. kroner varigt til indsatsen.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Vi skal under ingen omstændigheder acceptere hverken usikre eller utrygge arbejdsvilkår for lønmodtagere i Danmark. Vi ser stadig store udfordringer i arbejdsmiljøet, og alt for mange kommer til skade af at passe deres arbejde. Det må og skal vi kunne gøre bedre.

- Det er i samarbejdet mellem ledelse og de ansatte, at det forebyggende arbejde skal folde sig ud og virke, så vi undgår nedslidning, sygdom og ulykker. Regeringen vil sikre, at Arbejdstilsynet har ressourcer til at understøtte virksomhederne i dette arbejde og de fornødne muskler til at være der, når reglerne ikke bliver overholdt.

- Et arbejdsmarked med ordnede forhold kommer os alle til gavn – både lønmodtagerne, arbejdsgiverne og samfundet som helhed. Social dumping og arbejdslivskriminalitet truer derimod fællesskabet og forhindrer fair konkurrence. Hvis vi skal den grove udnyttelse af arbejdstagere til livs, som vi desværre stadig ser for mange tilfælde af i Danmark, er vi nødt til at fastholde og styrke indsatsen. Det lægger vi op til at gøre med denne aftale.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for april 202331.5.2023 08:09:59 CEST | Pressemeddelelse

I april 2023 var der 81.800 ledige. Det er 100 flere end måneden før, hvorfor ledighedsprocenten er uændret. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed fortsat 2,8 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser igen at ledigheden er omtrent uændret i april. Antallet af ledige har ligget på et lavt niveau siden årsskiftet, hvilket er et godt udgangspunkt for den forventede afmatning i økonomien i den kommende periode. - Med den lave ledighed følger mangel på arbejdskraft i den private såvel som den offentlige sektor. Medarbejdere i både ældreplejen, rengøringsbranchen, hotel og restauration og mange andre steder efterlyser flere kolleger til at løse opgaverne. - For den enkelte og samfundets skyld, så skal flere med i det arbejdende fællesskab. Vi vil indføre en arbejdspligt for mennesker med et integrationsbehov, så flere kommer i kontakt med det danske arbejdsfællesskab. Vi har fokus på opkvalificering af ledige til brancher, der mangler medarbejdere, og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum