Udenrigsministeriet

Regeringen har lanceret en ny Handlingsplan for økonomisk diplomati – introducerer den tre-dobbelte bundlinje i Danmarks økonomiske diplomati

Del

Regeringen har lanceret en ’Handlingsplan for økonomisk diplomati’ med en ny tredobbelt bundlinje, som det centrale omdrejningspunkt for Danmarks økonomiske diplomati. Det betyder helt konkret, at vi ud over vores fokus på at skabe flere danske arbejdspladser, også bidrager til at fremme en global bæredygtig omstilling, og ikke mindst til at styrke fokus på arbejdstagerrettigheder og –vilkår globalt. Igennem samhandel og økonomisk diplomati skal Danmark og danske virksomheder helt konkret gøre en forskel i verden.

Handlingsplanen for økonomisk diplomati indeholder flere end 100 konkrete handlingspunkter. Den er udarbejdet i et samarbejde mellem ni ministerier og omfatter indsatser på tværs af erhvervs-, innovations-, eksport- og investeringsfremme, samt EU-, handels- og udviklingspolitik. Blandt andet kan styrket forskning inden for power-to-x og kvanteteknologi fremhæves, hvor Danmark har god mulighed for at levere løsninger på fremtidens globale udfordringer.

Et stærkt offentligt-privat samarbejde er en vigtig del af at komme i mål. Derfor er handlingsplanen udarbejdet med input fra flere end 40 eksterne interessenter, herunder blandt andre erhvervsorganisationer som Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv, Danske Rederier m.fl., fagbevægelsen, markedsføringskonsortier, Erhvervshuse samt klynger som Life Science Cluster Denmark, Digital Lead m.fl.

Økonomisk diplomati er en integreret del af udenrigs- og sikkerhedspolitikken og er en af hovedprioriteterne i Regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, der blev præsenteret 1. februar 2022. Handlingsplanen for økonomisk diplomati er implementeringen af kapitlet om økonomisk diplomati i strategien. Handlingsplanen kan læses i sin helhed her.

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk eller +45 61 97 92 47 (ikke SMS)

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum