LivaRehab

Regeringen glemmer kvinderne i de sociale mål

Del

Nedslående og en kæp i hulet for ligestillingen. Prostitutionsskader, vold mod kvinder og senfølger efter overgreb er ikke blevet vurderet vigtige nok til at komme med på listen over regeringens sociale pejlemærker.

Samtidig med at Danmark er vært til en international konference om kvinders sundheds og ligestilling fremlægger regeringen et socialpolitisk udspil, der fuldkommen overser kvinder.

”Jeg er ked af at de socialt udsatte kvinder, og kvinder der har været udsat for vold, der er begået af andre end deres partner. Samt kvinder med prostitutionsskader eller overgreb lades i stikken i dette udspil. Det er i direkte modstrid med de mange fine taler om at mænd og kvinder skal have lige muligheder, og det vil betyde at kampen for ligestilling bliver sat tilbage”, siger Flora Ghosh, der er direktør for LivaRehab.

Af de ti nye mål handler de fem om at flere udsatte skal i uddannelse og beskæftigelse.

”Det er positivt at sætte fokus på det område, for det ville for mange være vejen ud af den fattigdom, som de er fanget i. Og som bliver værre når kontanthjælpsloftet træder i kraft til oktober. Men jeg savner nogle tanker om hvordan, man opnår dette mål. For alle, der beskæftiger sig med socialfagligt arbejde,  ved at det kræver et langt sejt træk”, siger Flora Ghosh.

”Fraværet af ligestilling i målene bliver ikke mindre presserende af at vi ved at kontanthjælpsloftet rammer kønsligt skævt. Hele 70 procent af de berørte er kvinder. Jeg vil opfordre regeringen til ikke bare at åbne konferencer om ligestilling, men også at lytte til hvad der bliver sagt. Og handle på det. Dette udspil tyder på at de godt kan blive bedre til det”, tilføjer hun.

Flora Ghosh kan kontaktes på telefon: 5371 6100

LivaRehab, center for rehabilitering af skadevirkninger fra prostitution, vold og seksuelle overgreb, har eksisteret siden 2011 og har hjulpet mere end 500 mennesker videre i deres liv.

Nøgleord

Information om LivaRehab

LivaRehab
LivaRehab
Dronningensvej 4
2000 Frederiksberg

53 71 61 00http://www.livarehab.dk

Følg pressemeddelelser fra LivaRehab

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LivaRehab

LivaRehab vil forankre deres gode metoder som en bæredygtig organisation til at støtte mennesker med prostitutionsskader og overlevere af seksuel vold.21.2.2017 11:55pressemeddelelse

Et ni måneders pilotprojekt vil forankre LivaRehabs succesfyldte arbejdsmetoder i den kommende tid, så flere udsatte mennesker med prostitutionsskader kan få 360 graders støtte til at komme videre. Pilotprojektet vil også være med til at bane vejen for LivaRehab som en bærdygtig stabil organisation. Takket være Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde, der har støttet projektet.

Flere kondomer og varmestuer? Så hellere hjælp til at komme videre!15.11.2016 15:39pressemeddelelse

Både de statslige og private sociale organisationer har tilbudt gratis prævention og sundhedstjek i årtier, så mere af det vil ikke løse problemerne for mennesker med prostitutionsskader - hverken i landeområder eller byer. Der mangler tværtimod reelle muligheder for at komme i gang med uddannelse, støtte til at komme i arbejde eller hjælp få tilkendt revalidering og terapeutiskforløb for at kunne mestre et liv med negative konsekvenser med prostitution, mener LivaRehab – center for rehabilitering af mennesker med skadevirkninger fra prostitution, vold og seksuelle overgreb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum