Udenrigsministeriet

Regeringen giver 20 millioner kroner til forskning i hiv-vaccine

Del

Danmark sender et nyt bidrag på 20 millioner kroner til International Aids Vaccine Initiative (IAVI). IAVI arbejder på at udvikle tilgængelige hiv-vacciner særligt målrettet befolkningerne i udviklingslandene.

”Aids er stadig en sygdom, der ikke kan kureres, men den kan forebygges, hvis vi finder nøglen til hiv-virusset. Hvis der fandtes en vaccine mod hiv, ville mulighederne for helt at bremse aids-epidemien, der især går hårdt ud over befolkningerne i udviklingslandene, være væsentligt forbedrede. Jeg tror på, at det kan lykkes, og derfor er det helt naturligt, at vi hjælper IAVI med deres livsvigtige arbejde,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.
 
Det anslås, at 35 millioner gennem årene er døde af aids-relaterede sygdomme, som stadig er den hyppigste årsag til dødelighed blandt kvinder i den reproduktive alder. I dag lever næsten 37 millioner med hiv - 17 millioner ikke har adgang til den behandling, der kan hjælpe med at føre en normal tilværelse med et godt helbred.
Omkring to tredjedele af nye tilfælde af hiv opstår i Afrika.

Ifølge UNAIDS blev 1,8 millioner børn og voksne smittet med sygdommen i 2016, og 1 mio. døde af aids. Det er imidlertid meget forskelligt, hvor hårdt ramt forskellige lande og regioner er. Det sydøstlige Afrika, særligt lande som Kenya, Sydafrika og Mozambique, er fortsat hårdest ramt.

Epidemien rammer især unge mellem 15 og 24 år og unge kvinder er særligt udsatte med dobbelt så høj infektionsrate som unge mænd. Det estimeres, at der hver uge er 7500 unge kvinder, der bliver smittet med hiv verden over.
 

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København og Odense i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet14.8.2018 14:36pressemeddelelse

I 2018 afholder Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, finansministeren samt udenrigsministeren, udviklingsministeren og ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Under mødet skal de også diskutere emner som økonomisk diplomati, Brexit, global sikkerhed, mm.

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington24.7.2018 15:02pressemeddelelse

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.