Udenrigsministeriet

Regeringen giver 20 millioner kroner til forskning i hiv-vaccine

Del

Danmark sender et nyt bidrag på 20 millioner kroner til International Aids Vaccine Initiative (IAVI). IAVI arbejder på at udvikle tilgængelige hiv-vacciner særligt målrettet befolkningerne i udviklingslandene.

”Aids er stadig en sygdom, der ikke kan kureres, men den kan forebygges, hvis vi finder nøglen til hiv-virusset. Hvis der fandtes en vaccine mod hiv, ville mulighederne for helt at bremse aids-epidemien, der især går hårdt ud over befolkningerne i udviklingslandene, være væsentligt forbedrede. Jeg tror på, at det kan lykkes, og derfor er det helt naturligt, at vi hjælper IAVI med deres livsvigtige arbejde,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.
 
Det anslås, at 35 millioner gennem årene er døde af aids-relaterede sygdomme, som stadig er den hyppigste årsag til dødelighed blandt kvinder i den reproduktive alder. I dag lever næsten 37 millioner med hiv - 17 millioner ikke har adgang til den behandling, der kan hjælpe med at føre en normal tilværelse med et godt helbred.
Omkring to tredjedele af nye tilfælde af hiv opstår i Afrika.

Ifølge UNAIDS blev 1,8 millioner børn og voksne smittet med sygdommen i 2016, og 1 mio. døde af aids. Det er imidlertid meget forskelligt, hvor hårdt ramt forskellige lande og regioner er. Det sydøstlige Afrika, særligt lande som Kenya, Sydafrika og Mozambique, er fortsat hårdest ramt.

Epidemien rammer især unge mellem 15 og 24 år og unge kvinder er særligt udsatte med dobbelt så høj infektionsrate som unge mænd. Det estimeres, at der hver uge er 7500 unge kvinder, der bliver smittet med hiv verden over.
 

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red