Regeringen forlænger lovende frikommuneforsøg
Regeringen vil søge Folketingets opbakning til at forlænge udvalgte forsøgshjemler i Frikommuneforsøg II. Det gælder forsøg, som regeringen vurderer har potentiale til at blive helt eller delvist udbredt, eller hvor forsøgserfaringerne indgår i andet arbejde, som ikke ventes afsluttet inden forsøgshjemlerne udløber den 31. december 2021.
For at give frikommunenetværkene mulighed for at fortsætte forsøg, som senere kan blive omsat til generel lovgivning, vil regeringen foreslå at forlænge disse forsøg med et år, så de er gældende frem til 31. december 2022.
Det sker som opfølgning på det hidtidige arbejde med Frikommuneforsøg II, som blev afsluttet ved udgangen af 2020, hvor frikommunenetværkene afleverede deres evalueringer af forsøgene.
”Jeg har stor respekt for frikommunernes flotte arbejde med forsøgene. Gennem frikommuneforsøgene har vi fået nogle gode indspark til, hvordan vi kan gøre kommunernes opgaveløsning bedre og mindre bureaukratisk. Frikommuneforsøgene har givet os mange interessante erfaringer, som vi nu ønsker at arbejde videre med,” siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.
Frikommunenetværkenes erfaringer spiller ind i regeringens arbejde på flere områder. For eksempel skal de positive resultater af forsøgene i netværket ”Børn som vores vigtigste ressource” indgå som en del af grundlaget for den kommende Barnets Lov.
Derudover er en række forsøg i Frikommuneforsøg II allerede blevet helt eller delvist udbredt. Det gælder f.eks. netværket "Én plan for sammenhængende indsats sammen med borgeren”, hvis forsøg har inspireret til vedtagelsen af en ny lov i 2018, som giver kommunerne mulighed for at lave én samlet handleplan på tværs af forvaltninger for udsatte borgere, der har sager i kommunens forskellige afdelinger.
Der er dog også forsøg i Frikommuneforsøg II, som regeringen ikke ønsker at udbrede til generel lovgivning. Forsøgshjemlerne for disse forsøg vil regeringen ikke søge at forlænge.
Lovforslag om forlængelse af udvalgte forsøgshjemler ventes fremsat i november.
Faktaboks: Opfølgning på Frikommuneforsøg II
|
Opfølgning for hvert enkelt frikommunenetværk kan findes på im.dk
Kontakter
Michael Højgaard BangPresserådgiver, Indenrigs- og Boligministeriet
Tlf:+45 72 28 24 16mihb@im.dkPoul Aarøe PedersenPressechef
Tlf:+45 29 32 98 47poa@im.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Fem nye tommelfingerregler skal hjælpe forældre, børn og unge i den digitale hverdag1.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er et kæmpe eksperiment i gang, når det handler om børn og unges liv på digitale medier. Det gælder både skærmforbrug, men også det indhold, de bliver eksponeret for på digitale medier. Det er udfordringer, der skal løses i fællesskab. Derfor lancerer Alliancen for et trygt og godt digitalt børne- og ungeliv nu fem tommelfingerregler, som skal være med til at hjælpe forældre og skabe tryggere rammer for børn og unges færden på nettet.
Hvad skal Danmarks nye app til digitale beviser hedde?29.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitaliseringsministeriet inviterer nu danskerne til at navngive en ny app. Den nye app skal på sigt rumme alverdens digitale beviser. Der er derfor brug for kreative bud på det nye app-navn.
Ny aftale om en fremtidssikret digital infrastruktur i hele Danmark26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark får med ny aftale de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af en robust og fremtidssikret digital infrastruktur. Aftalen sikrer samtidig en fortsat indsats mod stigende digital svindel.
Nu samles de eksperter, der skal finde frem til nye AI-storskalaprojekter16.6.2025 09:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens i den offentlige sektor er afgørende for at øge kvaliteten og frigøre ressourcer, så der er mere tid til nærvær i velfærden. Derfor samles aktører og eksperter fra det offentlige og private nu for at drøfte, hvilke AI-storskalaprojekter der kan gøre den offentlige sektor bedre.
Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark11.6.2025 11:00:01 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum