Beskæftigelsesministeriet

Regeringen beder Folketinget slutte konflikten ved lovindgreb

Del

Der er ingen udsigt til, at konfliktens parter kan finde hinanden i en aftale, og den lange konflikt har haft markante konsekvenser for sundhedsvæsenet. Derfor beder regeringen nu Folketinget om at afslutte konflikten på sygeplejerskeområdet ved lovindgreb.

Konflikten på sygeplejerskeområdet har nu varet i snart ti uger, og parterne i konflikten er ikke kommet nærmere en løsning i løbet af de mange uger. Begge parter mener, at forhandlingsmulighederne er udtømte. Samtidig har konflikten haft markante konsekvenser for patienterne og hele sundhedsvæsenet, som nu tager hastigt til.

Regeringen har derfor i dag bedt Folketingets partier om hjælp og opbakning til at afslutte konflikten med et lovindgreb, der skal hastebehandles i Folketinget de kommende dage. Regeringen arbejder efter at fremsætte lovforslaget i morgen torsdag.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Strejken har nu varet i snart ti uger, hvilket er den længste konflikt i nyere tid. Konsekvenserne for vores sundhedsvæsen er nu så alvorlige, at der skal handling til. Regeringen mødtes tidligere i dag med parterne i konflikten, som meget klart meldte ud, at de på ingen måde kan se en aftale nærme sig. Derfor ser regeringen heller ingen vej uden om at bede Folketinget om et lovindgreb.

- Jeg håber, at Folketingets partier vil tage ansvar og støtte lovindgrebet, så vi hurtigst muligt kan få afsluttet konflikten. Vi arbejder efter, at lovforslaget allerede kan træde i kraft på lørdag. Det giver gode forudsætninger for, at sundhedsvæsenet hurtigt kan komme op i fuld gear igen og få indhentet nogle af de mange udskudte behandlinger og operationer – til gavn for patienterne.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

- Situationen på hospitalsgangene og operationsstuerne er alvorlig, og det bliver værre, jo længere konflikten fortsætter. Puklen af udskudte behandlinger og operationer bliver kun større. Det er selvfølgelig uholdbart for den enkelte patient.

 - Heldigvis er det ikke gået ud over akutte operationer og behandlinger, men som konflikten løber og udvides, breder udfordringerne sig til alle dele af sundhedsvæsenet. Derfor er det på tide at få sundhedsvæsenet tilbage på fuld kraft.

Lovforslaget fremsættes den 26. august og ventes at træde i kraft lørdag den 28. august 2021.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202121.9.2021 08:16:03 CEST | Pressemeddelelse

Mellem juni og juli 2021 fandt yderligere 7.000 personer beskæftigelse, hvilket svarer til 2.853.000 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 11.000 flere lønmodtagere siden juni måned. I den offentlige sektor var der 4.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsen er steget med 0,24 procent siden juni måned. Samlet set er beskæftigelsen 51.000 højere, svarende til 1,8 procent, sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned, inden COVID-19 krisen ramte. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er positivt, at vi igen kan konstatere en stigning i beskæftigelsen i juli måned på 7.000 personer. Antallet af beskæftigede i juli måned er ligefrem det højeste registrerede nogensinde i Danmark. Det understreger i den grad, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen i en svær tid. Det skal vi glæde os over nu. - Lige nu er der så godt gang i

Indkaldelse til pressemøde om Regeringens udspil ’’Danmark Kan Mere I’’7.9.2021 13:24:49 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet indkalder til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet om Regeringens udspil ”Danmark Kan Mere 1” i morgen onsdag den 8. september kl. 12.00. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye deltager. Bemærk Der kræves tilmelding. For tilmelding sendes en mail til pbc@bm.dk senest den 8. september kl. 11.00. Tilmeldte journalister har adgang til Beskæftigelsesministeriet fra klokken 11.00 og skal bære pressekort synligt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum