Erhvervsministeriet

Regeringen aktiverer omfattende pristjek på energi- og dagligvarer

Del

På baggrund af den høje inflation vil Simon Kollerup, som ansvarlig minister for konkurrence- og forbrugerområdet, gå prisstigningerne på bl.a. dagligvarer efter i sømmene.

Ruslands invasion af Ukraine har skabt uro på verdensmarkedet, og det betyder, at priserne på mange varer stiger. De stigende priser kan mærkes på pengepungen ude i de danske hjem, når der handles ind til aftensmaden eller bilen tankes. Og derfor har mange danskere været nødt til at lægge hverdagen om.

Erhvervsminister Simon Kollerup står bag de danske forbrugere, og sætter derfor nu gang i en skærpet prisovervågning med fokus på prisstigningerne på de varer, som er essentielle forbrugernes hverdag.

Erhvervsministeren vil også invitere repræsentanter fra forbruger- og erhvervsorganisationer til at deltage i Regeringen og Forbrugernes Forum for Forbrugerpriser. Forummet, der som udgangspunkt mødes ugentligt, vil holde øje med prisudviklingen, og om der er et grundlag for handling.

”Priserne er på himmelflugt. Og det kan mærkes på pengepungen, når vi putter varer i kurven og sætter en vask over. De meget høje priser har tvunget mange familier til at lægge deres hverdag helt om for overhovedet, at kunne få råd til de helt basale nødvendigheder. Derfor skal vi simpelthen have set prisstigningerne grundigt efter i sømmene. Vi aktiverer nu et omfattende pristjek af prisstigninger på energi f.eks. el og på dagligvarer som f.eks. smør og æg, så vi kan få eventuelle urimeligheder for forbrugerne frem i lyset,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Den skærpede prisovervågning gennemføres af Erhvervsministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Kontakter

Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum