Refshaleøen skal huse ukrainske flygtninge

Del
Refshaleøen i Københavns Havn vil fra denne sommer kunne lægge grund til boliger for ca. 100 flygtninge fra krigen i Ukraine.

Det er Refshaleøens Ejendomsselskab, som ejer B&W’s gamle værfts-arealer, der har stillet en grund gratis til rådighed for Københavns Kommunes bestræbelser på at skaffe gode, midlertidige boligløsninger til de tusinder af ukrainere, som flygter fra Ruslands invasion af deres hjemland.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over muligheden:

”I København skal vi gøre alt, hvad vi kan for, at de ukrainske flygtninge, som er kommet til vores by på grund af Putins krig, føler sig velkomne. De seneste fire måneder har vores civilsamfund og myndigheder arbejdet forbilledligt med at hjælpe ukrainere, som står i en meget sårbar situation. Og jeg er rigtig glad for, at private virksomheder som Refshaleøens Ejendomsselskab også står klar til at bidrage. Jeg er stolt over at være overborgmester i et København, der står sammen og løfter en vigtig samfundsopgave i fællesskab,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

På Refshaleøen glæder man sig til at tage godt imod de nye beboere, når Københavns Kommune måtte være klar til det og have behovet:

”Det er en fælles opgave at sørge godt for ukrainerne i København. Den føler vi os kaldet til at være med til at løfte på Refshaleøen, hvor vi allerede har midlertidige studieboliger og byder tusindvis af københavnere og gæster fra hele verden velkommen til de mange aktiviteter herude,” siger Jes Transbøl, administrerende direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab, der er ejet af pensionskasserne Sampension, PKA, Pensam og PFA.

”Arealet ved indkørslen til Refshaleøen er allerede udstyret med de nødvendige forsyninger til pavillonboliger, og derfor er det oplagt at stille den gratis til rådighed for kommunen,” siger Jes Transbøl om grunden, der ifølge aftalen skal huse de midlertidige boliger indtil udgangen af 2024.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Jens-Kristian Lütken (V), er glad for det nye tilbud om en pavillonby på Refshaleøen.

”Situationen med de mange fordrevne ukrainske flygtninge er stadig meget alvorlig. Vi kæmper dagligt for at skaffe alle tag over hovedet. At der nu kommer endnu en mulighed for at lave en pavillonby, er kun godt, fordi vi så har flere muligheder, vi kan bringe i spil, hvis der pludselig kommer endnu flere ukrainske flygtninge til København. Så vi er meget glade for tilbuddet, for en pavillonby er stadig en fornuftig løsning – tingene taget i betragtning,” siger Jens-Kristian Lütken.

Der er i forvejen planlagt en pavillonby på kommunale arealer på Amager Strandvej nær øen Prøvestenen.

”Jeg synes, at det er ekstremt vigtigt, at indkvarteringen af de ukrainske flygtninge ikke kun er en statslig og kommunal opgave, men derimod en folkeopgave. Derfor hilser jeg alle private tiltag velkomne,” siger Jens-Kristian Lütken.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår de første flygtninge vil flytte ind på Refshaleøen.

Kontakter

Linda GjaldbækPresserådgiver, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 38 36 35r67c@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye