HK Danmark

Reformudspillet ligner en 6-1-sejr

Del

Regeringen har her til formiddag lanceret udspillet Danmark kan mere 1, der bl.a. skal skaffe flere hænder til arbejdsmarkedet og reformere dagpengesystemet. ”Samlet set ligner udspillet en stor sejr, selvom vi gerne havde set regeringen holde buret rent”, udtaler formand for HK Kim Simonsen.

I HK har man gjort måltavlen op efter regeringens udspil, og ifølge formand Kim Simonsen er der ingen tvivl om resultatet.

- Hvis Danmark går hen og slår Israel 6-1 i landskampen i aften, vil der selvfølgelig være stor jubel. Kasper Schmeichel vil sikkert ærgre sig over det ene indkasserede mål, men sejrens størrelse vil hurtigt drukne den lille skuffelse. Den følelse har jeg også efter regeringens udspil er kommet frem. De mange positive ting overskygger den enkelte negative, siger HK’s formand Kim Simonsen.

Med reformudspillet har regeringen som minimum lavet 6 flotte mål ifølge HK.

- Det er i særdeleshed forslaget om at hæve dagpengene til 24.500 kr. de første tre måneder af ledighedsperioden, som få mig til at juble. Derudover er jeg begejstret for, at man lægger op til at gøre uddannelse på 110% dagpenge permanent, og derudover finder flere milliarder til uddannelse, forskning og grøn omstilling, siger Kim Simonsen

- Nogle af de andre stærke elementer er for det første forslaget om at hæve grænsen for, hvor meget unge kan tjene uden at blive modregnet i SU’en, for det andet at hæve fradraget for faglige kontingenter og for det tredje oprettelsen af deciderede klima-erhvervsskoler, siger Kim Simonsen.

Ifølge HK slipper der dog et enkelt mål ind, som skulle være undgået for at være en perfekt præstation. Forslaget om at sænke dagpengene for dimittender er ikke vokset i HK’s have, hvor man helst havde været forringelser i dagpengesystemet foruden.

- Nu har dagpengesystemet i årevis oplevet nedskæringer og forringelser, så jeg er da ærgerlig over, at man ikke kommer med nye midler til de foreslåede forbedringer, men henter pengene hos de unge, nyuddannede. Det kan dog ikke skygge over, at det samlede resultat er meget flot og overbevisende, afslutter Kim Simonsen.

Kontakter

Billeder

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum