Reformkommissionen peger på Lederalliancen som eksempel på at få unge videre
Reformkommissionen slår i dag fast, at der er brug for mere samarbejde mellem virksomhederne og kommunerne, og at flere unge med uforløst potentiale skal tættere på arbejdsmarkedet. Det taler direkte ind i Ledernes initiativ Lederalliancen, der arbejder med at matche unge og virksomheder, og det glæder Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, at Reformkommissionen nævner Lederalliancen som et godt eksempel.
Lederalliancen samler ledere i hele landet, der vil gøre en forskel for de unge. Alliancen bygger bro mellem virksomhederne og kommunerne, så processen med at skabe gode match bliver smidig og let tilgængelig for virksomhederne. Matcharbejdet udmøntes ved lokale håndholdte indsatser. Målet er at give nogle af de alt for mange unge, som hverken er i job eller uddannelse, fodfæste på en arbejdsplads og mod på at komme videre.
”Der er stor velvilje blandt ledere til at tage et socialt ansvar og hjælpe de unge tættere på arbejdsmarkedet. Og når kommuner og virksomheder står sammen, er det uhyre effektivt. Men erfaringen viser, at det ikke altid er nemt for parterne at finde hinanden. Derfor skabte vi i samarbejde med Videnshuset Cabi og Dansk Industri med støtte fra Tuborgfondet Lederalliancen for at gøre det nemt for virksomheder at hjælpe de unge,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.
Ledere vil gerne tage et socialt ansvar, men nogle oplever bureaukratiske barrierer og har svært ved at gennemskue de gældende regler og tilskudsmuligheder. Derfor bakker Lederne også op om andre elementer i Reformkommissionens anbefalinger, som handler om forenkling af reglerne og tilskudsordningerne på området.
Fra starten var det altafgørende for Lederne, at kommunerne var med om bord i Lederalliancen, da de kommunale aktører med deres kendskab og adgang til de unge spiller en central rolle.
”Men selvom kommunen er en hovedaktør, så spiller vi som ledere en afgørende rolle. Vi kan åbne arbejdspladser op og give opgaver, ansvar og adgang til arbejdsfællesskaber. Og det er alt sammen noget, vi ved hjælper de unge, som har det svært. For de er potentialer, og vi har brug for dem,“ siger Bodil Nordestgaard Ismiris.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, pressechef hos Lederne - mo.: 27 69 45 69 / mail: jem@lho.dk
Billeder
Information om Lederne
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Finanslov mangler konkrete tiltag, som kan sikre mere arbejdskraft22.11.2024 10:14:20 CET | Pressemeddelelse
Dagens finanslov rummer en række fornuftige initiativer men skøjter for let hen over en af de største udfordringer netop nu – manglen på kvalificeret arbejdskraft. Lederne opfordrer ikke mindst til at styrke mulighederne for at hente flere hænder og hoveder uden for EU’s grænser.
Giv kandidatreformen et frikvarter20.11.2024 16:05:02 CET | Pressemeddelelse
Dagens rapport fra Kandidatudvalget viser, at den kommende universitetsreform rammer de forkerte uddannelser og bliver for uoverskuelig for studerende og deres kommende arbejdsgivere. Derfor bør reformen gentænkes, vurderer Lederne.
COP29: Verden lytter til danske ledere11.11.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse
Skal det lykkes at redde klimaet, er der brug for konsekvent og modig ledelse, som samler alle generationer. Det er budskabet fra Lederne under FN’s klimatopmøde, som bliver indledt i Baku i Aserbajdsjan i dag.
Ungeløfte uden støtte til succesrigt projekt22.10.2024 16:39:44 CEST | Pressemeddelelse
Det netop præsenterede ungeløfte er desværre uden støtte til initiativet Lederalliancen, som indeholder præcist det, politikerne efterspørger – nemlig en håndholdt indsats, der hjælper de unge ind på arbejdsmarkedet. Det er skuffende, mener Lederne.
Lederne: Ambitiøst uddannelsesudspil med både potentialer og risici8.10.2024 12:32:49 CEST | Pressemeddelelse
Både regeringens ønske om at tiltrække flere udenlandske studerende og introduktionen af en ny, erhvervsrettet gymnasieuddannelse (EPX) er godt nyt for manglen på kvalificeret arbejdskraft. Men øgede adgangskrav til det almene gymnasium kan få uheldige konsekvenser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum