Udenrigsministeriet

Reform af dansk udviklingssamarbejde: 30 % af bistanden skal være grøn i 2023 og flere skal hjælpes i nærområderne

Del

Med finanslovsforslaget for 2022 lægger regeringen op til en omfattende reform af dansk udviklingsbistand med flere penge til klima og til indsatser inden for nærområder, migration og skrøbelige stater.

Regeringen foreslår, at 30 % af bistanden til udviklingslandene i 2023 skal være grøn. Derudover skal der bruges 3,5 milliarder kroner mere på indsatser inden for migration, nærområder og skrøbelige stater i 2025. Det sker med den ambition, at færre bliver nødt til at flygte, og at flere kan skabe sig en fremtid i deres hjemland i stedet for at søge en ny tilværelse i Europa.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler: ”Med denne omfattende reform sætter regeringen handling bag den nye udviklingspolitiske strategi. Et bredt flertal i Folketinget blev før sommerferien enige om, at den danske udviklingsbistand i fremtiden skal fokusere langt mere på klimaindsatser og hjælp til nærområderne og skrøbelige lande. Vi skal turde prioritere for at nå vores fælles mål om at hjælpe flere mennesker bedre.”

Han tilføjer:  ”Danmark skal være i front på klimadiplomati og grøn udviklingspolitik. Med vores forslag til Finanslov 2022 sætter vi derfor det ambitiøse mål, at 30% af bistanden skal være grøn i 2023. Samtidig skal hovedparten af klimabistand gå til klimatilpasning, som er efterspurgt af både udviklingslandene selv, af FN og civilsamfundet.

Et bredt politisk flertal blev med den nye udviklingspolitiske strategi, Fælles om Verden, i juni i år enige om, at dansk udviklingssamarbejde skal bidrage til en mere tryg og bæredygtig verden. Hovedprioriteterne for de kommende års udviklingsbistand er kampen for klima, natur og miljø og at skabe håb og fremtidsmuligheder for mennesker i skrøbelige lande og i nærområder til krise og konflikt.

De udviklingspolitiske prioriteter 2022

Pressekontakt

pressevagten@um.dk,  +45 61 97 92 47  

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Presserejse ifm. H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsens statsbesøg til Tyskland den 10.-13. november 202122.9.2021 12:17:40 CEST | Pressemeddelelse

Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen står 10.-13. november 2021 i spidsen for en stor dansk delegation under et statsbesøg i Tyskland. Besøget vil finde sted i hovedstaden Berlin og i Tysklands største delstat Bayerns hovedstad München. I den anledning arrangerer Udenrigsministeriet en presserejse med afrejse fra København den 9. november og hjemkomst den 13. november.