Red Barnet

Red Barnet: Støtten til de fattigste børnefamilier løser ikke problemerne med børnefattigdom

Del
Ifølge Red Barnet er det godt, at der er landet en ny aftale med en økonomisk håndsrækning til de fattigste børnefamilier i Danmark. Men støtten kommer for sent, og der mangler en permanent løsning for de fattigste børnefamilier. Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, udtaler:

– Det er godt, at der nu er landet en aftale om midlertidig støtte til de fattigste børnefamilier i Danmark. De familier har ventet i uvished alt for længe.

– Men det er vigtigt at huske, at de 300 mio. kr., man nu deler ud til inflationshjælp, er taget fra det midlertidige børnetilskud, som regeringen har afskaffet. Nu deler man hjælpen ud til en større gruppe af familier, og det må betyde, at der vil være nogle af de fattigste familier, der vil få færre penge end tidligere.

– Samtidig må vi sige, at støtten kommer for sent. Familier, der i forvejen levede i fattigdom, er ekstremt hårdt pressede af inflationen, og de familier, som er omfattet af det midlertidige børnetilskud, mister tilskuddet her 1. marts.

– Når jeg i disse måneder taler med frivillige i Red Barnet, der møder Danmarks fattigste familier, fortæller de om forældre, der undlader at give medicin til deres børn for at få råd til mad. Børn, der bliver afleveret tidligt i institution, for så er der gratis morgenmad. Og forældre, der ikke ved, hvad de skal svare, når børnene spørger, hvorfor de voksne springer aftensmaden over.

– Det er klart, at den her håndsrækning på ingen måde løser fattigdomsproblemet. Det kræver en permanent løsning – det har de her familier så hårdt brug for. Derfor er det helt afgørende, at der så hurtigt som overhovedet muligt lander en kontanthjælpsaftale, der kan give sårbare familier en sikkerhed omkring deres økonomi.

– Der er tale om familier, der i forvejen er ekstremt pressede. Tilbage i 2021 undersøgte VIVE vilkårene for modtagerne af det midlertidige børnetilskud. Undersøgelsen viste, at tilskuddet var en hjælp, men at selv med tilskuddet led børnene alvorlige afsavn. Ti procent af de adspurgte havde undladt at give deres børn nødvendige måltider og syv procent havde undladt at give børnene nødvendig lægeordineret medicin. Omkring halvdelen havde undladt faste fritidsaktiviteter til børnene. Siden har inflationen kun gjort det endnu sværere at få hverdagen til at hænge sammen for disse familier.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Ny rapport: Næsten hvert andet barn mener, at det selv bærer ansvaret for ubehagelige oplevelser online25.5.2023 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

At færdes på sociale medier som barn eller ung er ikke uden risiko. I en ny undersøgelse svarer mere end halvdelen af børn og unge i 6. og 9. klasse, at de har oplevet noget ubehageligt online – og samtidig mener næsten hvert andet barn, at de selv bærer en del af ansvaret for at være blevet udsat for ubehageligheder på nettet. Det er dybt problematisk og kræver handling, hvis man spørger de fire organisationer bag rapporten.

Red Barnet: Ny lovgivning er vigtig milepæl i beskyttelsen af børn23.5.2023 14:23:08 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har i dag vedtaget ny lovgivning, der sikrer børn langt bedre mod seksuelle krænkelser og overgreb. En kæmpe sejr og et klokkeklart signal om, at børn ikke har medansvar, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet. Med lovgivningen indføres der blandt andet en selvstændig grooming-paragraf og bedre beskyttelse mod sextortion og blufærdighedskrænkelser. Helt afgørende er det dog, at lovændringerne følges op af massiv efteruddannelse i retsvæsnet, og at fagpersoner bliver klædt på til at forstå og handle på den nye lovgivning, understreger Red Barnet. Børnerettighedsorganisationen lancerer i dag et nyt site, der skal bidrage til det.

Ny rapport: Ungdomskriminalitetsnævn bør afskaffes for de 10-14-årige11.5.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når børn i alderen 10-14 år møder i Ungdomskriminalitetsnævnet, møder de et system, der på mange måder minder om en strafferetlig proces – men uden de rettigheder, som tiltalte i straffesager normalt har. Derfor bør nævnsordningen helt afskaffes for de 10-14-årige børn, der er under den kriminelle lavalder, mener Justitia, Red Barnet og Børns Vilkår, der i dag udkommer med en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum