DI Aalborg

Rebild er den bedste erhvervskommune i Nordjylland

Del

Virksomhederne trives i Rebild Kommune. De trives endda bedre end noget andet sted i Nordjylland. Det er en af konklusionerne i DI’s årlige undersøgelse af den service og de for-hold, som kommunen byder de lokale virksomheder.

Blandt de 96 kommuner, som deltager i undersøgelsen, er Rebild den 15. bedste erhvervskommune. Det er en fremgang på fem pladser fra sidste år. Årsagen til fremgangen er blandt andet, at kommunen er blevet bedre til at behandle virksomhedernes miljø- og byggesager, og at politikere og embedsmænd i kommunen holder en god dialog med virksomhederne. Og så er Rebild blandt landets fem bedste kommuner, når det gælder den lokale planlægning af erhvervs- og boliggrunde.

- Kommunen skal have stor ros for at prioritere en bedre dialog med de lokale virksomheder. Blandt andet har borgmesteren og embedsmænd været på flere virksomhedsbesøg og været opsøgende for at få input fra det lokale erhvervsliv. Og så er det min oplevelse, at kommunen går langt for at finde plads, når for eksempel virksomheder udefra vil flytte til kommunen, siger formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.

I den modsatte ende af skalaen må Aalborg Kommune igen sande, at de falder tilbage på listen. Siden 2013, hvor kommunen var den 25. bedste erhvervskommune, er det gået støt tilbage. I år er Aalborg Kommune med en 69. plads den dårligst rangerende kommune i Nordjylland.

- Aalborg er i en rivende udvikling, og det går godt for erhvervslivet i kommunen. En del af den succes er også kommunens fortjeneste. Samtidig er man som kommune også nødt til at lytte, når virksomheder udtrykker, at de er utilfredse med kommunens indsats. Og det er lige præcis det, vi ser i den her undersøgelse, hvor flere end 200 virksomheder fra Aalborg Kommune har meldt tilbage, siger Peter Rindebæk.

Virksomhederne savner blandt andet, at kommunen bliver bedre til at hjælpe dem med at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Og det er ubetinget det område, som har størst betydning for virksomhedernes muligheder for at vokse, svarer de i DI’s undersøgelse. Sammenligner man Aalborg med de øvrige større byer i Danmark, har Aalborg et bedre erhvervsklima end Aarhus og København. Odense er en snært bedre end Aalborg med en 67. plads.

En flot placering til Jammerbrugt

Jammerbugt Kommune går frem i DI’s undersøgelse igen i år og er nu den 19. bedste erhvervskommune i Danmark. Blandt andet kvitterer virksomhederne for, at dialogen med kommunen er god.

- I løbet af de seneste år har virksomhederne meldt tilbage, at Jammerbugt er blevet en bedre erhvervskommune. Blandt andet fordi der er en god kontakt. For eksempel er der ikke en forkert indgang til kommunen. Jeg hører, at kommunens forskellige afdelinger koordinerer, så virksomhederne får hurtig hjælp, uanset hvilken afdeling de får fat i, siger Peter Rindebæk.

Vesthimmerland Kommune lider det største dyk i Nordjylland og falder 47 pladser tilbage på DI’s liste over kommunernes erhvervsklima.

- Der har været nogle sager, som har fyldt meget i medierne. Og det kan ikke undgås, at det præger klimaet i kommunen, siger Peter Rindebæk.

Mariagerfjord Kommune går en smule tilbage, men ligger stadig i midterfeltet af landets kommuner på en 49. plads. Virksomhederne er blandt andet blevet mindre tilfredse med kommunens trafikale forhold, som eksempelvis veje og den offentlige transport. Til gengæld er virksomhederne blevet mere tilfredse med kommunens sagsbehandling og kommunens evne til at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.

FACTS OM LE 2017

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt konsulent Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf.: 4015 8858 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk, tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Konsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

DI med opfordring til kommunerne: Brug flere penge4.5.2020 20:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Nordjylland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 44 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.

Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris30.10.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden. Deres betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018. TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage. Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. Det foregår i partnerskab med de virksomheder, som bygger maskinerne, og her er TIC’s indsigt og knowhow uvurderlig. ”Når vi sidder derhjemme med familien omkring middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer. Alt andet lige er det med til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum