Hjørring Kommune

Realisering af nyt vandløbsprojekt ved Fisketrappen i Bindslev må vente til 2022

Del

Teknik- og Miljøudvalget har på et ekstraordinært møde igen drøftet sagen om vandplanprojektet ved Fisketrappen i Bindslev og må konstatere, at der, efter dialog med klagerne, fortsat ikke er muligheder for at opnå en løsning, som imødekommer alle interessenter, og hvor klagerne vil være indstillede på at trække deres klager tilbage.

Fisketrappen i Bindslev
Fisketrappen i Bindslev

Hvis kommunen skal imødekomme klagernes ønsker, så skal der en ny projektgodkendelse til. En ny godkendelse inklusiv tilladelser vil være tidskrævende og have betydning for, hvordan andre aktører vil forholde sig til det samlede projekt. Dermed kan kommunen komme til at stå i en situation, hvor de nuværende klager blot erstattes af nye klager på et senere tidspunkt. Det kan betyde, at kommunen med stor sandsynlighed kan miste sin mulighed for at realisere projektet i 2022, og dermed vil kommunen stå tilbage uden mulighed for at få staten til at refundere de penge, som projektet koster. Regningen vil i det tilfælde skulle dækkes af kommunekassen.

Realiseringen af vandløbsprojektet vil først kunne ske til næste forår 2022, idet klagerne først skal behandles i det statslige miljø- og fødevareklagenævn. Kommunen vil indtil da være i dialog med staten om, hvorvidt der kan igangsættes forberedende arbejder i området i 2021, som f.eks. arkæologiske forundersøgelser.

Sagen skal også behandles på byrådsmødet, den 24. juni, men det har været vigtigt for Teknik- og Miljøudvalget klart at tilkendegive kommunens opfattelse af situationen på nuværende tidspunkt, idet projektets gennemførelse har stor opmærksomhed og betydning for lokale erhvervsdrivende.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere informationer:

Søren Smalbro, Udvalgsformand for Teknik- og Miljøudvalget
Tlf. 22749722

Lotte Vang, Chef Teknik & Miljø
Tlf. 41226576

Billeder

Fisketrappen i Bindslev
Fisketrappen i Bindslev
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Fakta om projektet

Projektet er Danmarks største vandplanprojekt, idet der fritlægges 211 km vandløb opstrøms Fisketrappen, hvilket vil forbedre forholdene for fiskene. Staten refunderer i udgangspunktet alle omkostninger til projektet på samlet ca. 20 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Mere kunst og kultur til børn og unge i Hjørring25.6.2021 08:02:02 CEST | Pressemeddelelse

Hjørring er en af de kommuner, der har søgt midler til ”Grib Engagementet ”- puljen til kommunale modelforsøg med at få flere børn og unge til at møde kunst og kultur, og nu er pengene kommet i hus. Hele 1,6 mio. er givet som tilskud fra Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen. De midler skal gå til projektet ”Det Musiske Skolesystem”, der skal understøtte puljens overordnede formål om at udvikle og understøtte langtidsholdbare modeller, der giver flere børn og unge adgang til og lyst til deltagelse i kunstneriske og kulturelle aktiviteter som f.eks. musik, teater, billedkunst mv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum