Haderslev Kommune

Realdania støtter udviklingen af Haderslev bymidte

Del

Haderslev Kommune kan med støtte fra Realdania nu gå i gang med en egentlig strategi for bymidten. Indsatsen skal udvikle Haderslev med henblik på at skabe en attraktiv og levende bymidte.

”Det er rigtig glædeligt, at Realdania kan se potientialet i Haderslevs bymidte. Vi har et ønske om, at vores historiske bymidte, kulturarv og detailhandel bliver udviklet i en positiv retning. Det får vi nu især mulighed for med støtte fra Realdania”, siger borgmester H.P. Geil.

Tidligere i dag kunne Realdania offentliggøre, at Haderslev er blandt de kommuner, der får hjælp til at styrke sin hovedby. Indsatsen hedder ’Hovedbyer på forkant’, og i alt har Realdania afsat 73 mio. kr. til at støtte en række kommuner med at udvikle netop deres hovedbyer.

Med den nye havnebydel og masterplanen for Jomfrustien er der i forvejen sat ambitiøse mål for byens omdannelse og udvikling. Sideløbende med disse projekter er der arbejdet strategisk med initiativer, der understøtter erhvervs- og kulturlivet i hele byen. Blandt andet er der blevet udarbejdet en handleplan for detailhandlen og en arkitekturstrategi, men der er også et ønske om, at det hele bindes sammen i handlingsorienteret bymidtestrategi.

”Vi har brug for at få skabt en fælles fortælling om udviklingsmuligheder og få dannet et overblik over, hvilke handlinger der er værdifulde for at skabe en fremtidssikret bymidte, set i sammenhæng af den samlede udvikling af byen og kommunen”, siger H.P. Geil.

Udarbejdelsen vil ske i et samarbejde med bymidtens mange aktører og i et tæt samspil med Realdania.

”Realdania har indsigt og mange kompetencer på dette område, og vi ser utroligt meget frem til samarbejdet, ligesom vi også håber, at bymidtens aktører aktivt vil tage del i arbejdet”, siger H.P. Geil.

Kontakter

H.P. Geil, borgmester, telefon 21 69 64 71.

Willy Feddersen, kommunaldirektør, 21 28 46 70 .

Björn Emil Härtel Jensen, Projektchef, realdania, telefon 45 20 98 93 64.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17Pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum