Folkekirkens Nødhjælp

Ramt af corona for anden gang: Folkekirkens Nødhjælp tvunget til at tænke nyt

Del
En af Danmarks ældste dør-til-dør-indsamlinger går for andet år i træk digitalt. Det kræver nytænkning, hvis det ikke skal ramme verdens fattigste.
Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall

Den 14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90’erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har afholdt deres årlige dør-til-dør-indsamling.

Men på grund af corona-pandemien må indsamlingsbøsserne i år blive i skabet, og i stedet opfordres danskerne til at støtte verdens fattigste digitalt.

”Vi har mere end nogensinde brug for at stå sammen – også med verdens fattigste, der er hårdt ramt af de mange nedlukninger rundt om i verden. Det betyder ikke noget for dem, vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Til gengæld betyder det noget, at støtten når frem uanset hvad,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp stod i samme situation for et år siden. Her begyndte samfundet langsomt at lukke ned i begyndelsen af marts, og som den første organisation måtte Folkekirkens Nødhjælp sløjfe den fysiske indsamling og i stedet gå digitalt.

”Sidste år fik vi stablet vores digitale indsamling på benene på kun to dage, og takket været danskernes store opbakning, lykkedes det at samle knap fem millioner kroner ind til verdens fattigste,” siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter:

”Det er kun omkring halvdelen af, hvad vi plejer at samle ind, men i år har vi haft mere tid til at planlægge en digital indsamling. Derfor håber vi at kunne nå et endnu bedre resultat i år, så coronaens konsekvenser i Danmark ikke også skal ramme verdens fattigste.”

Folkekirkens Nødhjælp indsamling har eksisteret siden 1997 og har hvert år været båret af frivillige kræfter rundt i de danske sogne. Her har frivillige indsamlingsledere hvervet indsamlere og uddelt indsamlingsbøsser og -ruter. Det store arbejde har gjort Folkekirkens Nødhjælps indsamling til en af de største i Danmark.

”Heldigvis har vores mange frivillige ildsjæle i sognene taget rigtig godt imod årets udfordring. De er helt klar på at lave lokale digitale indsamlinger, hvor man stadig samler ind sammen – men hver for sig. På den måde bevarer vi det store fællesskab og sikrer, at hjælpen når frem,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

En af dem, der er klar til at tage udfordringen op, er Per Tornvig. Han har været indsamler siden 1997 og indsamlingsleder de seneste fire år i Holstebro Sogn.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan mødes fysisk. Men måske er det ikke helt skidt at være tvunget til at tænke nyt. Vi skal nok få til det til at fungere, så vi stadig kan hjælpe verdens fattigste,” siger Per Tornvig.

En af de opgaver, som han og de andre indsamlingsledere nu står overfor, er at få deres lokale indsamlere til at oprette egne digitale indsamlinger på blivindsamler.dk, der for eksempel kan deles på sociale medier.

”Vi er alle sammen blevet mere digitale det seneste år. Vi ser vores bedsteforældre på Zoom, vores børn bevæger sig hjemmevante rundt på Teams, og vi holder digitale fredagsbarer. Derfor tror vi også på, at vi kan gøre den traditionsrige hustandsindsamling til et online fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for mennesker i nød,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Udover den store opbakning fra indsamlingsledere rundt om i Danmark, får den digitale indsamling også stor støtte fra gode samarbejdspartnere som nemlig.com, FDF, højskoler og efterskoler.

Man kan også støtte Folkekirkens Nødhjælps indsamling til verdens fattigste ved at sende et valgfrit beløb på MobilePay til 114400. 

For yderligere info kontakt presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, Lasse Emil Kristiansen på lekr@dca.dk eller tlf. 5060 4015. 

Nøgleord

Billeder

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall
Download
Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Ny engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp7.5.2025 14:29:49 CEST | Pressemeddelelse

Folkekirkens Nødhjælp har ansat Iben Konradi Nielsen som ny engagementsdirektør. Hun kommer fra en stilling som direktør i Jordemoderforeningen, er uddannet journalist og har mange års ledelses- og kommunikationserfaring fra fagbevægelsen mv. ”Jeg glæder mig helt utroligt meget til at skabe engagement og opbakning til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Nedlukningen af USAID og oprustningen i Europa gør det vigtigere end nogensinde at styrke danskernes engagement i en mere retfærdig verden. Vi befinder os i en vanskelig tid, og det er nu, civilsamfundet skal vise sit værd. Jeg tror på, at vi i Folkekirkens Nødhjælp kan være med til at skabe endnu stærkere fællesskaber, hvor der er plads til næstekærligheden – også for folk i verdens brændpunkter,” siger Iben Konradi Nielsen. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Jonas Nøddekær, ser frem til samarbejdet med den nye engagementsdirektør, der også har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde i FDF, efterskoleverdenen og menighedsrådsarbejde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye