Radio LOUD

Radio LOUD følger elever på Oure Kostgymnasium de næste tre år

Del
PR-foto, Oure Kostgymnasium
PR-foto, Oure Kostgymnasium

Når de nye 1.G’ere starter på Oure Kostgymnasium efter sommerferien, vil en håndfuld af dem også starte på en radiodokumentar på Radio LOUD, som følger eleverne i de næste tre år. Fra første skoledag til den dag, de får studenterhuen på. 

I et nyt dagbogslignende lydformat vil elever fortælle om livet på Oure Kostgymnasium – om de følelser, oplevelser, kriser, opture, nederlag og sejre, der måtte være undervejs.

”Oure Kostgymnasium er et særligt sted, fyldt med stærke historier”, siger Lasse Handberg, som er idemand til programmet. ”Mange af eleverne på Oure har valgt kostgymnasiet for at dyrke en passion. Ved siden af gymnasieuddannelsen udvikler eleverne sig inden for deres særlige interesse, f.eks. dans, musik, skuespil, håndbold, fodbold, skiløb eller sejlads. Det giver et ret unikt miljø og nogle inspirerende fortællinger fra unge mennesker med en drøm."

Hos Radio LOUD glæder kanaldirektør Ann Lykke Davidsen sig til at følge kostgymnasieeleverne fra Oure.

”Det er en stor ambition for LOUD at komme med bag facaden på dele af ungelivet, og at LOUD nu får lov at lægge øre til unge, der er på en rejse gennem gymnasietiden, er jeg virkelig stolt af. Jeg håber, at vores samarbejde vil være med til at skabe en ny måde at formidle og forme lydfortællinger om livet på. Det bliver en dannelsesrejse for alle os, der lytter, og ikke mindst for de elever, der bidrager.”

Rektor Kenneth Vennerstrøm håber, at de kommende radioprogrammer vil inspirere: 

"Oure Kostgymnasium er et unikt ungdomsmiljø, hvor de unge møder masser af gode udfordringer. Hvad enten det gælder det kunstneriske eller sportslige felt, det uddannelsesmæssige i gymnasiet eller det sociale fællesskab på kostskolen, får eleverne her masser af muligheder, modstand og medvind. Alt sammen noget, der er med til at udvikle dem som mennesker. Jeg håber og tror, at andre unge kan få noget ud af at høre elever dele oplevelser af og tanker fra dette særlige skolemiljø."

I første omgang lærer lytterne eleverne at kende gennem LOUDS kulturprogram KLUB, som sender alle hverdage klokken 15.00-18.00. Første gang vi møder eleverne on air er torsdag den 13. august. Over tid vil der blive skabt en hel doku/drama-podcastserie.

Billeder

PR-foto, Oure Kostgymnasium
PR-foto, Oure Kostgymnasium
Download

Information om Radio LOUD

Radio LOUD
Radio LOUDLOUD er Danmarks kultur- og talemedie for unge. Bag LOUD står en række medievirksomheder, ungdomsorganisationer og fremtrædende kultur- og undervisningsinstitutioner, der har fundet sammen om at skabe et landsdækkende lydmedie med DAB-kanal, podcast, stream og liveevents.

LOUD drives af selskabet Kulturradio Danmark A/S, som er ejet af Berlingske Media A/S, Radio Diablo ApS, Foreningen Radio Limfjord, Radio Max Danmark ApS, Klinkby Holding ApS og Our Media ApS.

Kulturpartnerne bidrager med viden, kompetencer og indhold. Kulturpartnerne er Roskilde Festival, Vega, Nationalmuseet, Enigma, Teater Mungo Park, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, lex.dk, Danske Studerendes Fællesråd og Ungdomsbureauet.

Følg pressemeddelelser fra Radio LOUD

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Radio LOUD

LOUD og Mungo Park præsenterer SCENELØS – TEATER TIL DINE ØRER5.2.2021 10:08:08 CETPressemeddelelse

Luk øjnene, slå ørerne ud og svæv ind i teateret, når LOUD og Mungo Park fredag den 5. februar har premiere på en ny eksperimenterende fortolkning af det klassiske radioteater. Podcasten Sceneløs er teater på lyd. Det er et dragende lydunivers med uforudsigelige og skæve historier. En blanding af fiktion og dokumentarisme, hvor ørerne bliver øjne og fantasien skaber scenografien. Teater er en af grundstenene i kulturen, og med Sceneløs inviterer LOUD og Mungo Park ind i et rum, hvor dramatiker Nanna Tüchsen og dokumentarister fra produktionsselskabet Kontrafej har skabt dramatik, der eksperimenterer med mødet mellem virkelighed og fiktion med unge karakterers personlige fortællinger som omdrejningspunkt. Den dansende pop-heks Første afsnit i Sceneløs er historien om KING. King er mange ting på samme tid. Hun er heks, danser og et popfænomen. Hun er Hollywood, Havanna og København. Engang var hun en helt almindelig lille pige, der voksede op i Vanløse, men et seksuelt overgreb, en forba

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum