LO • Landsorganisationen i Danmark

Radikale Venstres forslag går på at skaffe billig arbejdskraft fra tredjelande

Del

LO: Det giver ingen mening, når Radikale Venstre foreslår at lette virksomhedernes adgang til at hente udenlandsk arbejdskraft. Virksomhederne har allerede i dag ganske god adgang til udenlandsk arbejdskraft. De har i dag fri adgang til flere hundrede millioner af arbejdstagere i EU, samt til lønmodtagere fra tredjelande via erhvervsordningerne som fx beløbsordningen.

– Når virksomhederne klager over, at det ikke er til at få arbejdskraft, strider det mod fakta. Man kunne godt få den mistanke, at det nærmere handler om, at virksomhederne ønsker at importere billigere arbejdskraft end den, de kan få i dag, siger LO’s næstformand Arne Grevsen.

Adgangen for udenlandsk arbejdskraft bør ud fra et sagligt perspektiv handle om rekruttering af højtuddannet arbejdskraft med særlige kompetencer, mener LO. Når de radikale vil sænke beløbskravet i beløbsordningen, gør de det derimod til et spørgsmål om at rekruttere billig arbejdskraft fra tredjelande til helt almindelige danske lønmodtagerjob. Endda på områder, hvor vi i forvejen har arbejdsløse indbyggere.

– Vores helt store opgave er at få opkvalificeret vores nuværende borgere, så de også kan finde job på fremtidens arbejdsmarked. Ikke gøre det nemmere at importere udenlandsk arbejdskraft, som risikerer at efterlade en del af den nuværende befolkning på perronen, siger Arne Grevsen.

Hvis arbejdsgiverne savner arbejdskraft, er et godt sted at starte at bidrage til uddannelsen af den i højere grad, mener LO. Alt for mange fag lider i dag under mangel på praktikpladser: Eksempelvis viser tal fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), at mens ”tømrer” er nr. 2 på listen over stillingsbetegnelser med flest forgæves rekrutteringer, mangler der alligevel ca. 900 praktikpladser som tømrer.

– Det er da mærkeligt, at virksomhederne på den ene side mener at mangle tømrere, mens alt for mange samtidig holder igen med at ansætte lærlinge, så vi kan få uddannet nogle flere. Det ville klæde virksomhederne at se lidt indad frem for bare at spejde ud i verden efter de letkøbte, kortsigtede løsninger, siger Arne Grevsen.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.

Nøgleord

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum