Næstved Bibliotek og Borgerservice

Rachel Röst til Næver Ending Stories

Del

Rachel Röst kommer til festivalen Næver Ending Stories den 4. september kl. 14.00-15.00 på Næstved Bibliotek. Hun fortæller om sin debutroman ”Grundvold” og om, hvordan litteratur kan hjælpe med at bryde den sociale arv.

Litteratur kan hjælpe med at bryde den sociale arv og sætte mennesker fri
Litteratur kan hjælpe med at bryde den sociale arv og sætte mennesker fri

I marts 2021 udgav Rachel Röst debutromanen ”Grundvold”. Med inspiration fra sit eget liv udfolder Rachel Röst en historie om social kontrol, religiøs fanatisme og en ung piges kamp for at frigøre sig fra sin dysfunktionelle, mormonske familie.

Til Næver Ending Stories vil Rachel Röst fortælle om den smertefulde men også afklarende proces med at skrive den dybt personlige roman. En proces, der var fuld af benspænd. Hun var blandt andet nødt til at tage til London og give sig ud for at være mormon, så hun kunne få adgang til en mormonsk kirke. I Danmark er hun nemlig persona non grata i det mormonske samfund.

Læs for Livet
Rachel Röst vil også fortælle om nonprofit-organisationen Læs for Livet, som hun stiftede i 2012. Læs for Livet bruger bøger til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for et bedre liv.

Rachel Röst er social entreprenør, forfatter, cand.mag. i litteraturvidenskab, litteraturformidler og foredragsholder.

Oplev Rachel Röst på Næstved Bibliotek lørdag den 4. september kl. 14.00-15.00. Det er gratis at deltage - billetter bestilles på bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk

Om Næver Ending Stories
Den 3.-4. september fylder vi Næstved by med gratis forfattertalks, musik, poetry slam, ordinstallationer, workshops og digtoplæsninger, når festivalen Næver Ending Stories hylder fortællekunsten på tværs af medietyper. Læs meget mere om de enkelte arrangementer og følg med på naesbib.dk/nes og på Instagram og Facebook.

Næver Ending Stories (NES) er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved Museum, Næstved Cityforening, Talentskolen og Ungdomsprojekthuset JB10, Næstved Ungdomsskole. NES er støttet af Mærk Næstved, Næstved Kommune, Statens Kunstfond og Edvard Pedersens Biblioteksfond.

Kontakter

Lea Anna Petersen, Næstved Bibliotek og Borgerservice, lanpet@naestved.dk, tlf. 5588 4132

Lena Lund Olsen, Næstved Bibliotek og Borgerservice, leols@naestved.dk, tlf. 5588 4021

Billeder

Litteratur kan hjælpe med at bryde den sociale arv og sætte mennesker fri
Litteratur kan hjælpe med at bryde den sociale arv og sætte mennesker fri
Download
Næver Ending Stories fylder Næstved med ord den 3.-4. september
Næver Ending Stories fylder Næstved med ord den 3.-4. september
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum