Qatar Airways

Qatar Airways kåret som verdens bedste flyselskab

Del

Flyselskabet fik tildelt yderligere fem titler, herunder World’s Best Business Class, World’s Best Business Class Airline Lounge, World’s Best Business Class Airline Seat, World’s Best Business Class Onboard Catering og Best Airline in the Middle East.

Qatar Airways blev kåret som vinder af Airline of the Year af den internationale organisation for luftfartsvurdering, Skytrax – luftfartsindustriens svar på en Oscars. Det er sjette gang, at flyselskabet får tildelt titlen, første gang i 2011 og nu igen i 2021. 

I denne uge offentliggjorde Qatar Airways deres årsrapport for 2020/21, der omfatter et udfordrende år med COVID-19, som har forårsaget omfattende tab af trafik og indtægter på tværs af den globale luftfartsindustri. På trods af vanskelighederne rapporterer Qatar Airways Group et driftstab på 288,3 millioner dollar, der udgør 7 procent mindre i forhold til 2019/20. 

Derudover opnåede koncernen en markant forbedring i EBITDA på 1,6 mia. dollars mod 1,4 mia. dollars året før. Koncernens fragtdivision, Qatar Airways Cargo, fastholder sin position som verdens største luftfragtselskab med en voksende markedsandel i 2020/21. 

Skytrax-priserne er en anerkendelse af flyselskabets indsats i et udfordrende år. ”Når jeg ser tilbage, er der tre ord, der bedst beskriver Qatar Airways Groups fokus i det forgangne år - styrke, modstandsdygtighed og forpligtelse. Styrke til at turde tage svære beslutninger, modstandsdygtighed til at forblive fokuseret og ikke lade begivenheder overvinde os, og forpligtelse til at overholde vores løfter til kunder, partnere og medarbejdere,” siger Qatar Airways Groups administrerende direktør, Akbar Al Baker. 

Udover den prestigefyldte pris for Airline of the Year modtog flyselskabet anerkendelse for sin luksuriøse Al Mourjan Lounge, der blev kåret som World’s Best Business Class Airline Lounge. Den karakteristiske Business Class-oplevelse, Qsuite, blev kåret som World’s Best Business Class Airline Seat, mens kabinen fik prisen som World’s Best Business Class for femte år i træk. Den fortsatte udvikling af udbuddet af mad og drikke ombord blev også anerkendt, da Qatar Airways vandt World’s Best Business Class Onboard Catering

Endeligt blev flyselskabet kåret som Best Airline in the Middle East og modtog også, som det første globale flyselskab, Skytrax COVID-19 Safety Rating i januar 2021, mens Hamad International Airport for nylig blev kåret som World’s Best Airport 2021.

Qatar Airways Groups administrerende direktør, Akbar Al Baker siger: ”At blive udråbt som verdens bedste flyselskab for sjette gang er en stor anerkendelse for vores flyselskab, og jeg vil gerne takke vores loyale passagerer for prisen. Efter at have gennemgået et af de mest udfordrende år i luftfartshistorien, er prisen et skulderklap til hele Qatar-familien for alt det hårde arbejde og for at tage sig af vores passagerer. Vi opgav dem aldrig, da de havde mest brug for os, vi blev ved med at flyve for at få folk hjem, og vi har fokuseret på kundernes og medarbejdernes sikkerhed.” 

Skytrax administrerende direktør, Edward Plaisted, siger: "At blive kåret som verdens bedste flyselskab er en stor anerkendelse af Qatar Airways’ høje standarder, og at vinde den største anerkendelse for sjette gang er en bemærkelsesværdig præstation. Vi ønsker dem tillykke med den store succes. De rejsende beslutter selv hvilket flyselskab, de anser for at være bedst, og det står derfor klart, at Qatar Airways har fastholdt sine høje standarder både under normale omstændigheder og under den globale pandemi.”

Den fulde liste over Qatar Airways’ priser ved World Airline Awards 2021 af Skytrax:

  • Airline of the Year
  • World’s Best Business Class
  • World’s Best Business Class Airline Lounge
  • World’s Best Business Class Airline Seat
  • World’s Best Business Class Onboard Catering
  • Best Airline in the Middle East

Skytrax World Airline Awards er uafhængig og upartisk og blev afholdt for første gang i 1999. Den store globale undersøgelse af passagertilfredshed bliver afgjort af rejsende fra hele verden.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Qatar Airways

Qatar Airways
Qatar Airways
Room 6204, Departures Mezzanine, Terminal 4, London Heathrow Airport, TW6 3FB
London, The United Kingdom

https://www.qatarairways.com