PwC

PwC indfører måltal for flere kvindelige ledere

Del

De veldokumenterede positive effekter af kønsdiversitet er mange, og i PwC ser man et klart potentiale i, at der kommer en større balance mellem kønnene i ledelseslagene. Derfor indfører man nu konkrete måltal for kvindelige ledere, der støttes af en række initiativer, herunder en ny Familieliv-pakke.

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC
Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC

I PwC har man i en række år haft fokus på at få flere kvinder i ledelse. Udviklingen går dog for langsomt, og kvinderne er fortsat for få i ledelseslagene, så nu sætter PwC konkrete måltal for at opnå en balanceret leadership pipeline, hvor min. 33 % af lederne skal være kvinder i 2030.  

“Som virksomhed ønsker vi først og fremmest at gøre det rigtige og støtte op om en vigtig samfundsmæssig udfordring, dvs. give alle lige muligheder. Dertil kommer, at det rent forretningsmæssigt giver mening. Der er utallige undersøgelser, der beskriver de mange fordele ved diversitet, og hvis vi ikke bliver bedre til at rekruttere, fastholde og udvikle fremtidige kvindelige talenter, afskærer vi os fra en stor del af talentmassen,” fortæller adm. direktør og Senior Partner Mogens Nørgaard Mogensen i PwC. 

PwC har i en række år haft fokus på diversitet og målet om at få flere kvinder i ledelse. Det er bl.a. sket via et samarbejde med The Diversity Council, herunder deltagelse i Advanced Leadership Programme, der skal styrke antallet af kvindelige ledere på øverste niveau. 

“Vi har længe arbejdet med diversitet og har bl.a. tilbud om mentorforløb for mødre og kvinder. Vi må dog erkende, at vi skal gøre meget mere, og derfor sætter vi nu måltal på og indfører en række konkrete tiltag, der skal støtte op om målene. Alle ledere skal fx gennemgå et træningsforløb, der skaber opmærksomhed om og mindsker såkaldt unconscious bias i væsentlige beslutninger, som vi ved spiller en betydelig rolle,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen.   

Ny Familieliv-pakke forberer vilkår
En ny Familieliv-pakke skal være med til at understøtte målet for flere kvinder i ledelse. Pakken forbedrer medarbejdernes vilkår inden for barselsorlov og børnesygedage.

”I PwC vil vi være blandt branchens bedste, når det kommer til at tilbyde gode vilkår og muligheder for vores medarbejdere. Vi ved, at der er nogle særligt sårbare tidspunkter i karrieren, fx i forbindelse med familiestiftelse, og med FamilieLiv giver vi både mænd og kvinder meget bedre vilkår før, under og efter barselsorlov,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen.

Som en del af FamilieLiv skal medarbejderen nu blot have seks måneders ansættelse på fødselstidspunktet for at opnå fuld løn under barselsorlov fremfor tidligere 24 måneders ansættelse. Derudover får alle et tilbud om at blive en del af et eksternt, professionelt barselsnetværk under orlov, mens medarbejderen efter endt orlov også har mulighed for at gå på en anden arbejdstid eller lave aftale om helt at undgå overtid.

Mere wellbeing og mere fleksibilitet
Det er et væsentligt fokusområde for PwC at tilbyde de rammer, der gør, at medarbejderne har mulighed for at udvikle deres karriere, uanset hvor i livet de er. De rigtige rammer og en sund balance skal medvirke til, at PwC i højere grad kan fastholde særligt de kvindelige medarbejdere.

”Med FamilieLiv tager vi endnu et skridt i en mere fleksibel retning og signalerer, der skal være plads til at udfylde sin rolle som far eller mor, når man arbejder i PwC også rent økonomisk. Vi er forsat ambitiøse, men vi vil også tilbyde de rammer, der gør, at vores medarbejdere har den nødvendige fleksibilitet til at balancere familie og karriere,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen.

Som en del af FamilieLiv vil medarbejderne nu modtage løn for barnets 1., 2. og 3. sygedag og alle nærmeste ledere, der har medarbejdere, som skal på barsel, vil få træning i på bedst mulig vis at kunne støtte den enkelte medarbejder før, under og efter barsel.

Billeder

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC
Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Kommunalpolitikerne mangler kendskab til erhvervslivets udfordringer15.11.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

2 ud af 3 erhvervsledere oplever, at kommunalpolitikerne generelt mangler forståelse for og kendskab til erhvervslivets største udfordringer. Til gengæld vurderer de, at kommunalpolitikerne på valg har fokus på den grønne omstilling og ligestilling. Det viser PwC’s pulsmåling af ‘Kommunalvalget 2021’, hvor ca. 350 erhvervsledere bla. giver deres bud på, hvad kommunalpolitikerne på valg bør prioritere og fokusere på de næste fire år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum