Hjørring Kommune

"Pust liv i hverdagen" med Hjørring Kommune

Del

Sundhedscenter Hjørring deltager i kampagnen, "Pust liv i hverdagen", som har fokus på lungesygdommen, KOL.

I Danmark regner man med, at omkring 320.000 danskere lider af den alvorlige lungesygdom KOL. Kun ca. halvdelen ved det selv og det anslås at mindst 160.000 går rundt med sygdommen uden at vide det. Skal flere vide det, skal flere reagere på symptomerne på KOL og få et lungetjek hos deres læge. Hjørring Kommune sætter derfor som en del af en landsdækkende kampagne fokus på sygdommen. 

Udfordringen med lungesygdommen KOL er, at symptomerne tidligt i forløbet kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem fordi de kommer gradvist. Eller man kan bortforklare dem med fx dårlig form. Mange reagerer derfor ikke på symptomerne. 

Men oplever man lungesymptomer i en periode på to måneder eller mere, er det vigtigt, at man får foretaget en lungefunktionsundersøgelse. Især hvis man er ryger eller tidligere ryger eller har arbejdet i et erhverv med meget støv, damp eller røg. Symptomerne på KOL er:

  • Hoste (tør eller med slim)
  • Pibende eller hvæsende vejrtrækning
  • Du bliver mere forpustet end dine jævnaldrende, når du bevæger dig. Fx når du går på trapper eller løber efter bussen

Kampagnen vil kunne opleves i de fleste af landets kommuner i uge 19, 20, 21 og 22 med start mandag d. 6. maj 2019.

I Hjørring Kommune vil borgerne blandt andet kunne møde sygeplejersker fra Sundhedscenter Hjørring i Forsamlingsbygningen, Østergade 9, 9800 Hjørring den 14. maj mellem kl. 10-12, hvor det vil være muligt at høre mere om sygdommen.

Nøgleord

Kontakter

Ved yderligere spørgsmål og information kontaktes nedenstående:

- Nuka Mortensen, sygeplejerske, Sundhedscenter Hjørring, tlf. 41 22 56 06, nuka.mortensen@hjoerring.dk

- Helle Jensen, sygeplejerske, Sundhedscenter Hjørring, tlf. 41 93 76 71, helle.jensen1@hjoerring.dk

For oplysninger om den landsdækkende kampagne:

- Elsa Martha Eriksen, kampagneleder i Sundhedsstyrelsen, tlf. 93 51 84 91, elme@sst.dk

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Successen fortsætter: Næste introduktionskursus til fiskebranchen starter i august9.7.2019 11:28:36 CESTPressemeddelelse

De seks første introduktionskurser til fiskeindustrien, der er gennemført i Hirtshals de sidste par år, har været en så stor succes, at netværket HG2020, EUC Nord og Jobcenteret nu gentager det. Det næste kursus starter på Nordsøcenteret den 26. august. Fiskeindustrien er en branche i udvikling og mangler kvalificeret arbejdskraft. Dette er baggrunden for dette uddannelsesforløb, der første gang blev søsat i foråret 2016. ”Introduktionskurset er udviklet i et tæt samarbejde med fiskeindustrien i Hirtshals. Derfor er resultaterne af de første seks hold en ubetinget succes, da 59 ud af de 74 der gennemførte kurserne, fik job bagefter”, fortæller koordinator Stein-Erik Linna fra Hjørring Kommune. Derfor gentager man nu kurset. Formålet med kurset er at give deltagerne en grundlæggende introduktion til det at arbejde i fiskeindustrien. Det tilrettelægges som en vekseluddannelse med to praktikperioder. Kurset varer i alt 5 uger. Emnerne man kommer ind på er fødevarehygiejne og egenkontrol,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum