Esbjerg Kommune

Pulje sætter gang i sommerlivet igen i år

Del

Når corona også i år forhindrer Esbjerg Kommune i at samle børn og voksne til Sommerunderholdning i Esbjerg, Ribe og Bramming, får kulturaktiviteterne heldigvis igen et skud energi af Sommerlivspuljen. 300.000 kr. er klar til at blive fordelt på gode ideer, der skaber liv hen over sommeren.

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

50 flotte kulturarrangementer blev sidste sommer stablet på benene med støtte fra Sommerlivspuljen, som hurtigt blev søsat, da corona satte en stopper for den traditionsrige og populære Sommerunderholdning. Nu håber Kultur & Fritidsudvalget på at gentage succesen.

Corona-restriktionerne betyder nemlig, at Esbjerg Kommune også i år må aflyse musik og sjov til Sommerunderholdning, men borgerne skal alligevel have mulighed for at få kulturoplevelser i sommerlandet. Det bakker 300.000 kr. i Sommerlivspuljen op om, og pengene fordeles til arrangementer, som er gratis og foregår med offentlig adgang i Esbjerg Kommune i perioden fra den 28. juni til den 8. august. Aktiviteterne skal selvfølgelig følge myndighedernes retningslinjer i forhold til forsamlingsloft, hygiejne og afstand.

Kulturelle ildsjæle på spring

Sidste sommer blev der fx spillet musik, sunget og arrangeret kunstudstillinger rundt i hele kommunen, og hovedparten af arrangementerne udsprang af det lokale kulturliv. Med en ny Sommerlivspulje i spil i år håber formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen, at der igen står kulturelle ildsjæle på spring til at sætte aktiviteter i gang til glæde for kommunens borgere.

”Det sidste års tid har været fattigt på oplevelser, kultur og fællesskaber, og jeg er sikker på, at mange glæder sig ekstra meget til en sommer, hvor vi på en ansvarlig måde forhåbentlig kan komme lidt mere ud og få tanket op på alt det, vi savner. Vi er så heldige at have masser af initiativrige og kreative mennesker i vores lokale kulturliv, og jeg håber, at de også i år sprudler af gode ideer, som kan sprede gejst og glæde hen over sommeren. Fra kommunens side er vi klar til at bakke op med puljen og ser frem til at opleve sommerlivet blomstre,” siger May-Britt Andrea Andersen.

Geografisk spredning og fokus på børn

Alle undtagen private virksomheder kan søge om støtte fra Sommerlivspuljen, og der er frist den 13. juni med hurtigt svar allerede tre dage senere. Når puljens penge fordeles, er der fokus på, at arrangementerne ligger spredt i hele kommunen, og samtidig er opmærksomheden særligt rettet mod børn.

Læs mere om kriterierne for ansøgning og selve ansøgningen til puljen her.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 53 10 50 09, maa40@esbjerg.dk

Billeder

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum