Salling Group

Publikumsrekord på toppen af Aarhus: Salling Rooftop runder fire millioner gæster

Del

Besøgende nr. 4.000.000 er budt velkommen på Salling Rooftop i Aarhus. Siden åbningen har omkring en million gæster om året nydt udsigten og stemningen fra toppen af Østjylland. Dermed lægger Salling Rooftop sig solidt i Top 5 over landets mest besøgte attraktioner, mens åbningen af søster-seværdigheden Salling Roofgarden står lige for døren og varsler yderligere tilstrømning.

Det begyndte med en ærgrelse over en smuk udsigt, som ingen havde adgang til. Som affødte en vedholdende idé om, at det da måtte være muligt at åbne byrummet højt over Aarhus’ travle gader og stræder og gøre det tilgængeligt for alle.
Fire millioner besøgende senere lader det til, at tanken om Salling Rooftop ikke var helt skæv.

Selv om opbakningen til den 2.000 kvadratmeter store tagterrasse midt i byen under åben himmel har været massiv, så har hovedkræften bag Salling Rooftop, Salling-direktør Marianne Bedsted, alligevel store forventninger til den fortsatte tilstrømning. For inden længe åbner søsterattraktionen Salling Roofgarden; et nyt, grønt åndehul i 6. sals højde over Aarhus, hvor det i en blomstrende oase i det fri bliver muligt at tage et pusterum fra stress og jag.

"Vi har helt oprigtigt været fuldstændigt overvældede over den store interesse, både for Salling Rooftops udendørs areal og for efterspørgslen på arrangementer fra private, virksomheder og institutioner i den indendørs del. Når Salling Roofgarden åbner, føjer vi en helt ny dimension til bybilledet med en bypark på taget, der vil appellere endnu bredere," siger direktør for Salling Marianne Bedsted.

Salling Roofgarden åbner som nabo til Salling Rooftop til sommer.

Blandt Danmarks største attraktioner
Sammen med andre mega-attraktioner som Tivoli i København, Bakken ved Klampenborg, Legoland i Billund og Københavns ZOO er Salling Rooftop en del af de allermest besøgte seværdigheder i Danmark. Inden Corona-nedlukning havde Salling Rooftop over en million besøgende om året, og attraktionen har trods pandemien fastholdt et stabilt, højt besøgstal. På de travleste dage har Salling Rooftop haft flere end 12.000 gæster på tagterrassen til drinks og kaffe, koncerter, DJ-optrædener og foredrag med kunstnere, politikere og debattører – eller slet og ret blot for at nyde den bjergtagende udsigt.

"Vores gæster lægger vejen forbi Salling Rooftop af mange forskellige årsager. For at nyde en frokost eller en fyraftenscocktail, deltage i de mange events eller tage et frikvarter i en travl hverdag. Med Salling Roofgarden kommer vi til at tilbyde noget helt andet; et nyt byrum for samvær, men også til eftertanke. Hvor man kan trække vejret dybt og lade roen sænke sig i hinandens selskab under åben himmel," siger Marianne Bedsted.

Det er gratis at besøge Salling Rooftop, som har åbent i samme åbningstider som stormagasinet. Samme åbningstider får Salling Roofgarden, som ligeledes bliver gratis, fri og tilgængelig for alle.

Kort om Salling Rooftop:

 • Åbnede i Aarhus august 2017
 • Rundede efter tre måneder en halv million besøgende og en million på under et år
 • Har nu haft over 4. mio. gæster (trods to Corona-år med færre gæster)
 • I sommeren 2018 åbnedes ligeledes en Rooftop på Salling Aalborg

Kort om Salling Roofgarden:

 • Størrelse: 1400 m2
 • Arkitekt: Henning Larsen Architects
 • Åbner i Aarhus til sommer
 • Kommer blandt andet til at byde på:
  • En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
  • Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
  • Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
  • Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen ned til Salling Super
  • Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
  • Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
  • Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd.

Fotos til fri afbenyttelse for redaktionelle medier ved omtale af Salling Rooftop

Kontakter

Yderligere information:
Direktør for Salling Marianne Bedsted, via Salling Marketing:
+45 3023 7304 / birthe.wiberg@salling.dk

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Salling Roofgarden åbner med installationer af verdenskendt dansk kunstner11.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når Salling Roofgarden åbner til sommer, bliver det udover med et væld af træer, buske og planter højt oppe under åben himmel også med en hel serie af unikke kunstværker af en af Danmarks mest markante og anerkendte kunstnere. På toppen af Aarhus vil Jeppe Hein udfordre de sociale rum, vi opholder os i og opfordre til samvær og eftertanke. I første omgang med en serie unikke og skulpturelle bænke, og til efteråret følger kunstneren op med en større spejlinstallation, der bryder den blomstrende oase op, spejler gæsten i haven og trækker himlen ned i buskadset for på den måde at skubbe til vores forestilling om grønne, urbane områders rolle og muligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum