Region Sjælland

PsykInfo er klar med nye arrangementer i efteråret

Del

Bliv klogere på psykisk sygdom, psykiatri og recovery, når PsykInfo gennem hele efteråret inviterer til gratis arrangementer på forskellige biblioteker i regionen og online.

Samfundet er genåbnet efter corona-nedlukningen, og PsykInfo kan igen rykke ud med arrangementer om psykisk sygdom. Alle i Region Sjælland er velkomne til at tilmelde sig for at møde op og få ny viden om fx angst, skizofreni, depression, PTSD eller personlighedsforstyrrelser.

Arrangementerne tager hver især fat i specifikke psykiske sygdomme og dykker ned i de udfordringer og spørgsmål, der typisk opstår, når mennesker rammes af netop disse sygdomme.

Ved hvert arrangement er der mulighed for både at høre et fagligt oplæg fra en fagperson i psykiatrien, og et personligt oplæg fra en EN AF OS-ambassadør, som er et menneske, der selv har erfaring med psykisk sygdom.

- PsykInfos arrangementer giver basisviden om psykisk sygdom og recovery og handler om alt det, man gerne vil vide omkring psykisk sygdom, men måske ikke tør spørge om eller ikke ved, hvor man kan finde. Samtidig kan arrangementerne skabe mulighed for at man fx i familier kan tale sammen om psykisk sygdom ud fra andres erfaringer og viden – det kan nogle gange være lettere. Vores mål er, at arrangementerne giver brugbar viden, nedbryder tabuer og frem for alt inspirerer til veje til recovery – det vil sige at komme sig fra psykisk sygdom, fortæller Anne Mette Billekop, der er leder af PsykInfo.

Mød op eller se med hjemmefra
PsykInfo kickstarter efterårssæsonen med arrangementet ”Dobbeltdiagnose – psykisk sygdom og misbrug” på Greve Bibliotek den 25. august. Dette arrangement efterfølges af en livetalk om psykose og skizofreni på Nakskov Bibliotek den 31. august, hvor man kan vælge enten at deltage som fysisk tilstedeværende publikum eller at se med på PsykInfos Facebookside, hvor livetalken livestreames direkte.

Sådan fortsætter PsykInfo efteråret med at veksle mellem arrangementer, hvor du skal møde op, og arrangementer, hvor du også har mulighed for at se med online.

- I PsykInfo prioriterer vi højt at komme ud og møde folk og skabe dialog og åbenbed omkring psykisk sygdom, men det har længe været et mål også at formidle online, så vi kan nå ud til endnu flere. Corona fik simpelthen sparket os i gang med online-arrangementerne, og det viste sig at være populært. Derfor har vi, udover vores klassiske arrangementer, hvor man møder fysisk frem, nu også arrangementer med form som livetalks, der også bliver livestreamet. På denne måde håber vi at give et tilbud, som gør det let for rigtig mange at få viden om psykisk sygdom og recovery, forklarer Anne Mette Billekop.

Tilmelding på forhånd
Det er gratis at deltage i PsykInfos arrangementer. På PsykInfos hjemmeside kan man få et samlet overblik over hvornår og hvor arrangementerne afholdes, samt hvilke af arrangementerne der livestreames som livetalks direkte på PsykInfos Facebookside.

De arrangementer, der livestreames, er der også mulighed for at møde op til og overvære som publikum. Ønsker man at møde op til PsykInfos arrangementer og livetalks, skal man tilmelde sig på forhånd via PsykInfos hjemmeside: www.regionsjaelland.dk/psykinfoarrangementer

Vil man kigge med på skærmen derhjemme, når der livestreames, skal man blot gå ind på forsiden af PsykInfos Facebookside, når livetalken sendes: www.facebook.com/psykinfosjaelland

Kontakter

Anne Mette Billekop, leder af PsykInfo, tlf. 40 36 53 78

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum