Dansk Fjernvarme

PSO-lempelser bør gælde for varmepumper

Del

I stedet for at give selektive PSO-rabatter, bør der ses på hele ordningen, mener Dansk Fjernvarme.

- Varmepumper i fjernvarme skal med i regeringens planlagte PSO-lempelse. Svigter regeringen varmepumperne nu, mister Danmark det mest vigtige bidrag til den grønne omstilling.

Sådan siger direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme.

Baggrunden er en artikel i Jyllands-Posten mandag aften, hvor energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt melder ud, at han nu vil arbejde aktivt for en lempelse af den såkaldte PSO-afgift til gartnerierne:

- Jeg vil arbejde for, at vi får fremskyndet, at f.eks. gartnerierne får en lempelse, sagde han.

Ministerens udmelding udløste kritik fra Dansk Erhverv, der mener, en lempelse af PSO-afgiften bør gælde for hele erhvervslivet.

Det er Dansk Fjernvarme enige i. Og direktør Kim Mortensen peger på, at PSO-lempelser bør gå til energiaktiviteter, der fortrænger CO2 og styrker den grønne omstilling.

Paradoksalt nok skal varmepumper ellers betale PSO, hvilket gør dem for dyre i drift, mens vindmøller støttes af PSO – på grund af den grønne omstilling.

- Får vi ikke udbygget med varmepumper, eksporteres mere grøn pso-støttet strøm til vores nabolande. Får vi bygget varmepumper, udnytter vi selv den grønne strøm. Derfor bør effektive varmepumper slippe for PSO, argumenterer Kim Mortensen.

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser også, at varmepumper i fjernvarmen vil kunne bidrage med 700 millioner kroner i statskassen frem mod 2020.

Nøgleord

Kontakter

Pressekonsulent Mikkel Lysgaard, tlf 2910 3098

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk
Dansk Fjernvarme er interesseorganisation for over 400 fjernvarmeselskaber, der leverer varme til 3,6 mio. danskere.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme