Landdistrikternes Fællesråd

Provinskommuner er mest erhvervsvenlige

Del

Det er provinskommuner, der topper listen i Dansk Industris årlige undersøgelse om lokalt erhvervsklima. Ikke overraskende, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, der bl.a. fremhæver kvaliteten af den kommunale erhvervsservice som et vigtigt parameter.

De midt- og vestjyske kommuner er Danmarks mest erhvervsvenlige
De midt- og vestjyske kommuner er Danmarks mest erhvervsvenlige

Dansk Industri har netop offentliggjort en landsdækkende undersøgelse om erhvervsklimaet i de danske kommuner. Undersøgelsen fastslår, at det er kommuner i provinsen, der klarer sig bedst, når virksomhederne vurderer erhvervsklimaet.

Det er Ikast-Brande, Herning, Hedensted, Nordfyn og Ringkøbing-Skjern kommune, der alle er medlemmer af Landdistrikternes Fællesråd, som ligger øverst i evalueringen af kommunernes erhvervsvenlighed.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der bl.a. er interesseorganisation for 55 kommuner i hele landet, glæder formand Steffen Damsgaard sig over, at rådets medlemskommuner klarer sig godt i undersøgelsen.

- Jeg synes, det er meget positivt, at virksomhederne sender et klart signal om, at det er kommunerne i provinsen, der yder den bedste service overfor erhvervslivet, siger han og fortsætter:

- Det er mit klare indtryk, at landdistriktskommunerne har en større forståelse for, at det er det private erhvervsliv, der skaber de fleste af de arbejdspladser, som er nødvendige for at sikre grundlaget for bosætning og udvikling. Det kommer ikke af sig selv, og det er man nok mere bevidste om uden for de største byer.

Steffen Damsgaard peger konkret på, at kommunerne i provinsen er meget bevidste omkring deres erhvervspolitik, og bedre til helhedstænkning på tværs af de kommunale forvaltninger, når det gælder samspil og dialog med erhvervslivet.

- Det er jo i bund og grund virksomhederne uden for de største byer, der skaber den vækst, vi lever af. Det er derfor afgørende, at de har en oplevelse af, at kommunen står klar med den rette service og er en aktiv medspiller til at understøtte virksomhedernes behov. Kommunerne er gode til at gøre det let og tilgængeligt at være iværksætter og drive virksomhed rundt i landet, siger han.

Undersøgelsen omfatter alle kommuner, med undtagelse af Læsø, Fanø, Samsø, Langeland og Ærø, og er baseret på en tilfredshedsundersøgelse blandt de lokale virksomheder samt en række indikatorer, der afspejler de kommunale vilkår for at drive virksomhed i kommunen.

Læs undersøgelsen her

Nøgleord

Kontakter

Mette Korsholm, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 27, mail mko@landdistrikterne.dk

Billeder

De midt- og vestjyske kommuner er Danmarks mest erhvervsvenlige
De midt- og vestjyske kommuner er Danmarks mest erhvervsvenlige
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum