LivaRehab

Prostitution er mest et ”frit valg” for socialt udsatte

Del

Der er ikke meget frit valg over prostitution, når det gang på gang kan dokumenteres at de fleste, der søger hjælp for skader fra prostitution har en bagrund med svigt og seksuelle overgreb.

LivaRehab – center for rehabilitering af mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb – på tirsdag den 8. marts kan fejre femårs jubilæum med taler fra Social- og integrationsminister Karen Ellemann og Socialborgmester Jesper Christensen.

Samtidig kan centeret markere at mere end 500 mennesker er blevet hjulpet til genfinde fodfæste i eget liv, men også fortælle at vejen ind i prostitution ofte går gennem en social udsat barn- og ungdom.  

”Tre fjerdedele af vores deletagere har oplevet incest eller seksuelle overgreb, det viser at vi som samfund langt fra er gode nok til at undgå at svigt af børn også bliver til svigt af voksne”, siger LivaRehabs direktør Flora Ghosh.

”Det betyder også at vi bliver nødt til at blive bedre til at se prostitution som en kompleks social problemtik. Det håber jeg at vi er blevet meget bedre til når vi kan fejre 10 års jubilæum”, tilføjer hun.

Tal fra LivaRehabs seneste evaluering viser at:

  • I 78 % af de tilfælde, hvor henvendelsen har handlet om incest, har henvendelsen også handlet om prostitution.
  • I 72 % af tilfældene, hvor henvendelsen har handlet om seksuelle overgreb, har henvendelsen også handlet om gråzoneprostitution.
  • I 66 % af tilfældene, hvor henvendelsen har handlet om gæld, har henvendelsen også handlet om prostitution eller gråzoneprostitution.

LivaRehab har eksisteret siden 2011 og hjælper årligt mere end 130 kvinder, mænd og transpersoner med prostitutionsskader videre i deres liv.

Flora Ghosh kan kontaktes på telefon: 5371 6100

Nøgleord

Information om LivaRehab

LivaRehab
LivaRehab
Dronningensvej 4
2000 Frederiksberg

53 71 61 00http://www.livarehab.dk

Følg pressemeddelelser fra LivaRehab

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LivaRehab

LivaRehab vil forankre deres gode metoder som en bæredygtig organisation til at støtte mennesker med prostitutionsskader og overlevere af seksuel vold.21.2.2017 11:55pressemeddelelse

Et ni måneders pilotprojekt vil forankre LivaRehabs succesfyldte arbejdsmetoder i den kommende tid, så flere udsatte mennesker med prostitutionsskader kan få 360 graders støtte til at komme videre. Pilotprojektet vil også være med til at bane vejen for LivaRehab som en bærdygtig stabil organisation.  Takket være Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde, der har støttet projektet.

Flere kondomer og varmestuer? Så hellere hjælp til at komme videre!15.11.2016 15:39pressemeddelelse

Både de statslige og private sociale organisationer har tilbudt gratis prævention og sundhedstjek i årtier, så mere af det vil ikke løse problemerne for mennesker med prostitutionsskader - hverken i landeområder eller byer. Der mangler tværtimod reelle muligheder for at komme i gang med uddannelse, støtte til at komme i arbejde eller hjælp få tilkendt revalidering og terapeutiskforløb for at kunne mestre et liv med negative konsekvenser med prostitution, mener LivaRehab – center for rehabilitering af mennesker med skadevirkninger fra prostitution, vold og seksuelle overgreb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum