sundhed.dk

Promilleguide viser, hvor meget du kan drikke til årets julefrokoster

Del

På sundhed.dk finder du Promilleguiden, som viser dig, hvor meget du kan drikke, og hvordan de forskellige alkoholiske drikkevarer påvirker din krop.

Årets julefrokoster nærmer sig med hastige skridt, og derfor kan det være en god idé at få et indblik i, hvad alkohol gør ved kroppen og din sindstilstand. Promilleguiden på sundhed.dk viser, at din reaktion på alkohol blandt andet påvirkes af forventningerne til rusen, og hvor meget du i øvrigt er vant til at drikke.

Rusens varighed har også indflydelse på kroppens reaktion på alkohol. Hvis rusen varer mere end et par timer, kan du udvikle tolerans, som betyder at du selv med en høj promille ikke føler dig påvirket.

Promilleguiden giver dig et overblik over, hvad der sker med din krop når din promille stiger. Vidste du for eksempel, at du med en promille på 0,5 – 1 procent bliver ukritisk og risikovillig? Og at du med en promille på en procent har mindre kontrol over dine bevægelser og en markant dårligere balanceevne? Mere kritisk bliver det med en promille på to, hvor du kan risikere at miste bevidstheden, og en promille på tre som kan være dødelig.

Læs mere om Promilleguiden i Patienthåndbogen på sundhed.dk som viser dig, hvordan alkoholen påvirker dig genstand for genstand.

Ta´et kig her: www.sundhed.dk

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22:53Pressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum