sundhed.dk

Promilleguide viser, hvor meget du kan drikke til årets julefrokoster

Del

På sundhed.dk finder du Promilleguiden, som viser dig, hvor meget du kan drikke, og hvordan de forskellige alkoholiske drikkevarer påvirker din krop.

Årets julefrokoster nærmer sig med hastige skridt, og derfor kan det være en god idé at få et indblik i, hvad alkohol gør ved kroppen og din sindstilstand. Promilleguiden på sundhed.dk viser, at din reaktion på alkohol blandt andet påvirkes af forventningerne til rusen, og hvor meget du i øvrigt er vant til at drikke.

Rusens varighed har også indflydelse på kroppens reaktion på alkohol. Hvis rusen varer mere end et par timer, kan du udvikle tolerans, som betyder at du selv med en høj promille ikke føler dig påvirket.

Promilleguiden giver dig et overblik over, hvad der sker med din krop når din promille stiger. Vidste du for eksempel, at du med en promille på 0,5 – 1 procent bliver ukritisk og risikovillig? Og at du med en promille på en procent har mindre kontrol over dine bevægelser og en markant dårligere balanceevne? Mere kritisk bliver det med en promille på to, hvor du kan risikere at miste bevidstheden, og en promille på tre som kan være dødelig.

Læs mere om Promilleguiden i Patienthåndbogen på sundhed.dk som viser dig, hvordan alkoholen påvirker dig genstand for genstand.

Ta´et kig her: www.sundhed.dk

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

Hvad gør du, hvis du bliver brændt af en brandmand?13.8.2018 07:00pressemeddelelse

I den sidste del af badesæsonen kommer der ofte flere brandmænd i de danske farvande. Og det stikker og svier, når du er blevet brændt af brandmandens lange tråde, men det er heldigvis sjældent farligt. Her er tips til at lindre smerten, når du er blevet brændt af en dansk brandmand på din strandtur: • Skyl det brændte område med havvand og/eller eddike • Fjern trådene - fx med barberskraber, kreditkort eller lignende • Læg noget koldt på området - fx en iispakning. Lad det sidde i cirka 10 minutter • Efter trådene er fjernet kan varmt vand på 40°-45°C lindre • Virker skaden alvorlig eller opstår der en allergisk reaktion, tilkald da 112 På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver brændt af en brandmand: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/brandmaend-foerstehjaelp/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum