Lolland Kommune

Projekt med læsehund på Nakskov Bibliotek

Del

Mange har allerede hørt om hunde, der er besøgsvenner på plejehjem. Eller hunde, som hjælper børn og voksne med handicap. Menneskets bedste ven kan bruges i rigtig mange sammenhænge af mennesker, der savner en særlig ven eller særlig støtte. Et relativt nyt tiltag herhjemme er de såkaldte læsehunde. Det er hunde, som ved deres blotte tilstedeværelse, ro og opmærksomhed motiverer børn til at træne læsningen. Man har gode erfaringer med konceptet, som nu også skal prøves af i Lolland Kommune med hjælp fra den 14 måneder gamle læsehund Zitta.

Udviklingskonsulent Louise Holmquist fra LollandBibliotekerne fortæller om projektet, der skal køre over det næste halve år:

”Det er svært at sætte fingeren på præcis, hvad det er, der opstår i situationen mellem barnet, som læser, og hunden, som lytter. Omgivelserne har betydning for motivationen, og på biblioteket kan vi skabe et trygt og hyggeligt frirum, hvor læsning ikke bliver en pligt. Det er afslappende, og tiden, roen og nærværet bliver kun forstærket af hunden, som bare lytter og giver dig opmærksomhed”, fortæller Louise Holmquist.

”Hunden fjerner fokus fra en læse-situation, som for nogle børn er alt andet end afslappende og hyggelig. Hunden irettesætter og presser ikke. Den lytter og har al den tid i verden, der skal til. Og det hjælper børnene, kan vi se. Den gode ramme og det gode selskab motiverer børnene til at læse, og det kan give en selvtillid, som også kan smitte af til andre fag.”

Projektet, som skal køre frem til april 2016, er et samarbejde mellem skolesektoren i Lolland Kommune og LollandBibliotekerne. I første omgang deltager fire elever fra 5. klasse i Nakskov i projektet. Fra starten af det nye år får de nogle timer hver uge mulighed for at læse sammen Zitta på Nakskov Bibliotek. Forløbet afsluttes med et diplom med billede af hund og barn, og en lille overraskelse, som skal hjælpe med til at holde motivationen oppe, også når projektet er afsluttet.

Nøgleord

Kontakter

Louise Holmquist
Udviklingskonsulent
LollandBibliotekerne
T: 54 67 75 00
M: louho@lolland.dk

Billeder

Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Download
Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Download

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum