Lolland Kommune

Projekt med læsehund på Nakskov Bibliotek

Del

Mange har allerede hørt om hunde, der er besøgsvenner på plejehjem. Eller hunde, som hjælper børn og voksne med handicap. Menneskets bedste ven kan bruges i rigtig mange sammenhænge af mennesker, der savner en særlig ven eller særlig støtte. Et relativt nyt tiltag herhjemme er de såkaldte læsehunde. Det er hunde, som ved deres blotte tilstedeværelse, ro og opmærksomhed motiverer børn til at træne læsningen. Man har gode erfaringer med konceptet, som nu også skal prøves af i Lolland Kommune med hjælp fra den 14 måneder gamle læsehund Zitta.

Udviklingskonsulent Louise Holmquist fra LollandBibliotekerne fortæller om projektet, der skal køre over det næste halve år:

”Det er svært at sætte fingeren på præcis, hvad det er, der opstår i situationen mellem barnet, som læser, og hunden, som lytter. Omgivelserne har betydning for motivationen, og på biblioteket kan vi skabe et trygt og hyggeligt frirum, hvor læsning ikke bliver en pligt. Det er afslappende, og tiden, roen og nærværet bliver kun forstærket af hunden, som bare lytter og giver dig opmærksomhed”, fortæller Louise Holmquist.

”Hunden fjerner fokus fra en læse-situation, som for nogle børn er alt andet end afslappende og hyggelig. Hunden irettesætter og presser ikke. Den lytter og har al den tid i verden, der skal til. Og det hjælper børnene, kan vi se. Den gode ramme og det gode selskab motiverer børnene til at læse, og det kan give en selvtillid, som også kan smitte af til andre fag.”

Projektet, som skal køre frem til april 2016, er et samarbejde mellem skolesektoren i Lolland Kommune og LollandBibliotekerne. I første omgang deltager fire elever fra 5. klasse i Nakskov i projektet. Fra starten af det nye år får de nogle timer hver uge mulighed for at læse sammen Zitta på Nakskov Bibliotek. Forløbet afsluttes med et diplom med billede af hund og barn, og en lille overraskelse, som skal hjælpe med til at holde motivationen oppe, også når projektet er afsluttet.

Nøgleord

Kontakter

Louise Holmquist
Udviklingskonsulent
LollandBibliotekerne
T: 54 67 75 00
M: louho@lolland.dk

Billeder

Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Download
Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Læsehunden Zitta, Lolland Kommune
Download

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum