Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Program for Kulturnat Næstved er parat

Del

Det imponerende program kan nu ses digitalt, og byder på et væld af oplevelser i Næstved by den 7. oktober. Her kan du blandt andet prøve kræfter med brandslukning, se sygehuset indefra, lære om byens skulpturpark, komme til fernisering af et nyt værk på Næstved Bibliotek, nyde synet og tonerne fra byens unge talenter, og høre forfatter Peter Øvig Knudsen fortælle om hans indlæggelse på den lukkede med svær depression.

Den 7. oktober kan du opleve Næstved by i et helt andet skær. Når nattens mørke sænker sig over byen, sker der ting og sager, som du normalt ikke oplever en fredag aften. Ingen steder er alting som det plejer, blå blink og trommerytmer strømmer fra Kvægtorvet, talentfulde toner lyder fra Ny Ridehus, kendte, men ellers utilgængelige steder åbnes pludselig op, og du vil forstå din by på ny.

Der ville ikke være noget program, hvis ikke der var så mange aktører, som bidrager med de mange oplevelser. Over hele byen støder kulturnattens gæster på alt lige fra strandjægere til egnsteatret Dansk Rakkerpak & Faster Cool, tangodansere, Næstved Teater, Politi og Beredskab, amatørgeologer, ungdomsuddannelser, medicinsk museum, graffitiværker, Udlændingestyrelsen og mange, mange flere.

Natten falder hurtigt på, og Skulpturpark Næstved starter derfor tidligt ud og inviterer til gåtur langs havnepromenaden, hvor kunstnerne Knud V. Knudsen, Søren Martinsen og Jørgen Peter Osted vil deltage og fortælle om deres arbejde med tre af værkerne. Gåturen slutter af med forfriskninger i Næstved Roklub, og en hyggelig sejltur tilbage med turbåden Friheden.

En af byens mest kendte vartegn, Næstved Sygehus, er for første gang med i programmet. Her inviteres alle interesserede til at opleve sygehuset indefra, hvor personalet fra de forskellige afdelinger laver besøgsstationer med aktiviteter for både børn og voksne.

Psykinfo og VUC Storstrøm inviterer også indenfor til en spændende aften. Under temaet Don’t fear the weird lægges der op til åbenhed om psykisk sygdom med paneldebat og foredrag, hvor forfatter Peter Øvig Knudsen fortæller om sin indlæggelse med svær depression, om den lukkede afdeling og behandlingen med elektrochok.

Næstved Bibliotek bugner som sædvanligt af aktiviteter, i år med uhyggeligt monstertema. Derudover inviterer Biblioteket til fernisering af ”Vores ord”, et værk skabt af kunstneren Gudrun Hasle, som sætter fokus på Ordblindhed. Et spændende projekt, som er skabt på baggrund af workshops med elever på Næstved Kommunes skoler.

Beredskabet stiller endnu engang beredvilligt op på betalingsparkeringspladsen på Kvægtorvet. Her udfolder de stigevognen, og lærer fra sig om redning og ildsbekæmpelse.

Kulturhus Boderne på Sct. Peders Kirkeplads fortæller om visionen for huset, og giver dig inspiration til hvordan du kan bruge det selv, og du kan møde nogle af de mennesker og foreninger der allerede er brugere. Fra kl. 16 til 18 er der særlige aktiviteter rettet mod børn. På vejen mod Kulturhus Boderne, bør du slå et slag forbi Axeltorv, hvor du kan møde spændende foreninger og organisationer, og se Tangoforeningen danse i Sydbanks foyer.

I Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter er der denne aften indrettet en særlig Talentscene hvor du kan opleve optrædener med de største unge lokale talenter indenfor musik og teater fra Næstved Gymnasium & HF, Musikskolen, Talentskolen og Sceptor. Aftenen i Ny Ridehus rundes af med koncert med det fremadstormende unge og lokale band Havblik.

Hvis du under kulturnatten pludselig tænker -Jamen mangler der ikke et eller andet? Så har du ganske ret. Grønnegades Kaserne Kulturcenters lange tradition med at sætte farvestrålende lys på de gamle bygninger, springes af åbenlyse årsager over i år. Men noget lyser dog op i nattens mørke. For til allersidst optræder multikunstneren Styltesigne med et ekstraordinært ildshow. Hendes spektakulære shows er legende, interagerende, improviserende og urgøglet – og fuld af ild!

Dette er blot dråber af det hav af oplevelser, for der er meget mere på programmet, som i år kun kan læses digitalt. Se hele programmet på www.kulturnat4700.dk.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

5588 3940http://www.gkkultur.dk

Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved er Sydsjællands største kulturcenter med koncerter, teater, foredrag, stand-up samt andre arrangementer. Kulturcentret er beliggende i de tidligere kasernebygninger, der var kendt som Grønnegades Kaserne og alle de gamle bygninger er i dag blevet indrettet til en række forskellige kulturelle formål.

Følg pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum