Aarhus Universitet: Arts

Professor Rubina Raja modtager international forskningspris

Del

Professor i Klassisk Arkæologi ved Aarhus Universitet og centerleder ved Grundforskningscenteret Centre for Urban Network Evolutions (UrbNet), Rubina Raja, modtager Friedrich Wilhelm Bessel-Forschungspreis.

Alexander von Humboldt Stiftung har netop tildelt Rubina Raja, professor i Klassisk Arkæologi ved Aarhus Universitet og centerleder ved UrbNet den prestigefyldte forskningspris ’Friedrich Wilhelm Bessel-Forschungspreis’.

Prisen tildeles internationalt anerkendte topforskere uden for Tyskland, der har leveret banebrydende forskningsresultater, og som forventes at fortsætte med at bedrive nyskabende forskning, hvis resultater også rækker ud over eget fagfelt.

Især Rubina Rajas pionerarbejde inden for palmyrensk portrætforskning er blevet fremhævet. Det er et omfattende databaseprojekt, der samler informationer og kilder om tusindvis af skulpturer fra Palmyra. Også hendes bidrag til udviklingen af nye metoder, der krydser fagdiscipliner, blev understreget i bedømmelsen. Det har betydet, at fortidens byrum og bysamfund samt netværkene imellem dem har kunnet undersøges og forstås i et helt nyt lys.

Om modtagelsen af prisen fortæller Rubina Raja:

”Jeg er beæret og stolt over at modtage så prestigiøs en anerkendelse. Prisen ser jeg som en international anerkendelse af den dybe humanistiske grundforskning, jeg har udøvet i mange år – både selv og i samarbejde med kolleger i Danmark og verden over. Prisen er i en dansk kontekst også vigtig, fordi den understreger, at den danske humanistiske forskning er i international topklasse.”

Prisen åbner for nyt interdisciplinært samarbejde

Rubina Rajas forskning, som trækker tråde ind i religionsvidenskaben, er vigtige i forbindelse med prisen. I det nu afsluttede forskningsprojekt ”Lived Anicent Religion”, arbejdede Rubina Raja tæt sammen med tyske og andre internationale kolleger, idet de undersøgte religions indflydelse på antikke samfund. Prisen muliggør, at dette tværvidenskabelige forskningssamarbejde - mellem klassisk arkæologi og religionsvidenskab – kan fortsætte og udvides, og Rubina Raja vil således sammen med internationale kolleger udfolde et projekt om religion i det urbane landskab.

Fakta om prisen

Friedrich Wilhelm Bessel-Forschungspreis tildeles af Alexander von Humboldt Stiftung.
Prisen har navn efter den tyske astronom og matematiker Friedrich Wilhelm Bessel (1784-1846), og er finansieret af det tyske Bundesministerium für Bildung und Forschung. Med prisen følger 45.000 euro, og derudover inviteres prisvinderen også til at udføre et forskningsprojekt efter eget valg på en forskningsinstitution i Tyskland.

Kontakter

Rubina Raja, Professor og centerleder
Institut for Kultur og Samfund - Centre for Urban Network Evolutions (UrbNet)
Mail: rubina.raja@cas.au.dk
Fastnet: +4587162046
Mobil: +4527188390

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Ny forskningsoversigt kan understøtte dagtilbuds arbejde med at forebygge og opspore mistrivsel blandt børn1.12.2022 09:59:46 CET | Pressemeddelelse

Hvad skal vi forstå ved mistrivsel blandt små børn, hvordan får vi øje på den, og hvordan kan dagtilbud arbejde pædagogisk med at forebygge den? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien Pædagogisk indblik stiller skarpt på en vigtig opgave for landets dagtilbud: at forebygge, opspore og underrette om børn i risiko for mistrivsel. Den peger bl.a. på, hvilken faglighed det kræver af pædagogerne, og gør ikke mindst opmærksom på, hvordan hverdagens pædagogik i dagtilbuddet i sig selv kan virke forebyggende over for mistrivsel.

PPR-ledere i ny undersøgelse: Behov for flere pædagogiske kompetencer i PPR21.11.2022 12:11:23 CET | Pressemeddelelse

Flere og flere danske børn mistrives. Det har kastet ny aktualitet over den pædagogisk psykologiske rådgivning (PPR), der i disse år skifter målsætning fra udredning til forebyggelse. I en ny undersøgelse fra DPU, Aarhus Universitet peger PPR-lederne i danske kommuner på, at det bl.a. kræver flere ansatte i PPR med erfaring fra pædagogisk praksis. På baggrund af undersøgelsen har DPU formuleret tre anbefalinger til at styrke de tværfaglige forebyggende PPR-indsatser i landets dagtilbud og skoler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum