Kræftens Bekæmpelse

Professor og forskningsleder Susanne Krüger Kjær bliver visiting professor på Johns Hopkins University Hospital

Del

Professor og forskningsleder Susanne Krüger Kjær er d. 6. september udnævnt som TeLinde visiting professor på baggrund af sin mangeårige forskning i gynækologisk cancer.

Foto: Tomas Bertelsen
Foto: Tomas Bertelsen

Titlen som TeLinde visiting professor på Johns Hopkins uddeles hvert år til en forsker, som har bidraget i særlig grad til forskningen i kræft i de kvindelige kønsorganer.

Susanne Krüger Kjær har samarbejdet med Johns Hopkins Hospital i en årrække og en stor del af denne forskning har været fokuseret på tidlig diagnostik af æggestokkræft (ovariecancer), og på studier af de molekylære mekanismer i udvikling af ovariecancer og borderline tumorer.

Susanne Krüger Kjær er professor ved Rigshospitalets Gynækologiske Klinik i Juliane Marie Centret og forskningsleder ved Kræftens Bekæmpelses afdeling for Virus, Livsstil og Gener.

Som visiting professor skal hun fortsætte samarbejdet om forskning i gynækologi, patologi og molekylærbiologi med Johns Hopkins og sætte nye forskningsprojekter op, som involverer både etablerede forskere og nye ph.d. studerende og postdocs.

Æggestokkekræft skal opdages tidligere
Målet med forskningssamarbejdet er blandt andet at finde en metode til at kunne diagnosticere ovariecancer i et tidligere stadium, fortæller Susanne Krüger Kjær, og uddyber:

– Vi ser stadig, at op mod 3/4 af de patienter, der får diagnosen æggestokkræft, får diagnosen i et alt for sent stadie, hvor kræften allerede har bredt sig. Hvis man kan finde en metode til diagnostik af æggestokkekræft, så man finder kræften langt tidligere, vil man kunne forbedre overlevelsen efter denne kræftsygdom, siger hun.

Det ultimative mål ville ifølge Susanne Krüger Kjær være, at udvikle en screeningsmetode.

Et af de forskningsprojekter, Susanne Krüger Kjær og hendes kolleger fra Johns Hopkins i øjeblikket er i gang med, er derfor netop at undersøge, om man kan bruge cellemateriale fra den test af celler i livmoderhalsen, som alle kvinder alligevel får foretaget (SMEAR-test) til at forudsige, om kvinden er i risiko for at udvikle æggestokkræft.

Susanne Krüger Kjær afholdt den 6. september en æresforelæsning på Johns Hopkins Hospital, Baltimore, USA i anledning af professoratet.

Kontakter

Susanne Krüger Kjær, Kræftens Bekæmpelse, e-mail: susanne@cancer.dk, tlf: 3525 7663
Mette Weber, Kommunikationsrådgiver ved Kræftens Bekæmpelse, e-mail: mvw@cancer.dk, mobil 2895 2828

Billeder

Foto: Tomas Bertelsen
Foto: Tomas Bertelsen
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Jytte Møller, Roskilde, nyt medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse27.5.2019 11:17:38 CESTPressemeddelelse

Pensioneret sygeplejerske og sundhedschef Jytte Møller, Roskilde, er af repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse valgt som nyt medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Jytte Møller, der også er næstformand i Kræftens Bekæmpelses regionsudvalg i Region Sjælland, vil bl.a. arbejde for, at der kommer flere lokale tilbud til kræftramte og deres pårørende, samt for en styrket indsats i forhold til senfølger efter kræft.

Henning Due Lorentzen, Fredericia, nyt medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse27.5.2019 11:13:21 CESTPressemeddelelse

Pensioneret politiassistent Henning Due Lorentzen, Fredericia, er af repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse valgt som nyt medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Henning Due Lorentzen har været byrådsmedlem i Fredericia, han har været medarrangør af Stafet for Livet i Fredericia siden starten og har arbejdet frivilligt i en række andre sammenhænge. Som hovedbestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelse vil Henning Due Lorentzen fokusere på lighed i sundhed, den frivillige lokale indsats samt på økonomien i Kræftens Bekæmpelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum