Aarhus Universitet Natural Sciences

Professor Jan Skov Pedersen fra AU æresdoktor på Universitetet i Oslo

Del

Professor Jan Skov Pedersen fra Aarhus Universitet er blevet tildelt et æresdoktorat ved Det Matematiske og Naturvidenskabelige Fakultet ved Universitetet i Oslo.

Æresdoktorgraden ved Universitetet i Oslo gives til fremtrædende akademikere, og Jan Skov Pedersen får den for den høje kvalitet af hans forskning indenfor materialevidenskab – specifikt relateret til forskning i molekylære processer og strukturdannelse på nanoskala i tidsskalaer ned til et millisekund.

Jan Skov Pedersens bidrag, især udviklingen af eksperimentelle teknikker, der anvender røntgen- og neutronspredning med små vinkler, giver os et vindue til at forstå komplekse kemiske reaktioner og biomolekylære processer. Hans forskning omfatter studier af polymerer, enzymer, lægemidler og proteinsammensætninger relateret til sygdomme som Parkinsons og Alzheimers.

 

 

Kontakter

Jan Skov Pedersen,
Institut for Kemi og Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO)
Aarhus Universitet
jsp@chem.au.dk

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum