Syddansk Universitet

Professor i molekylær onkologi på SDU

Del

Morten Gjerstorff udnævnes til professor i molekylær onkologi på Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet, hvor hans forskning skal fokusere på at forstå samspillet imellem kræftceller og immunforsvaret for derigennem at medvirke til udvikling af en mere effektiv behandling af kræftpatienter.

Morten Gjerstorff er uddannet i biomedicin med en ph.d. og en medicinsk doktorgrad fra Syddansk Universitet (SDU). Efter kortere ansættelser på Center for Cancer Immunterapi, Herlev Hospital og Novo Nordisk blev han ansat som lektor på Institut for Molekylær Medicin på SDU i 2011.

”Kroppens immunforsvar besidder en fantastisk evne til at spotte de forandringer, der sker i kræftceller, når de opstår, og derefter dræbe kræftcellerne. Selvom det ikke altid kan bremse kræften, når den opstår, så er der et enormt uforløst potentiale i at benytte immunterapi i kræftbehandling” fortæller Morten Gjerstorff.

Morten Gjerstorffs forskningsgruppe benytter blandt andet musemodeller og avancerede molekylære teknikker til at undersøge tumorbiopsier fra patienter, for at afdække de mekanismer som kræftcellerne benytter til at undgå immunforsvarets T-celler. Dette arbejde foregår i tæt samarbejde med Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, hvor han også er tilknyttet.

”Mit håb er, at vores forskning kan medvirke til at gøre immunterapi til et endnu mere effektivt våben, der kan benyttes i behandling af mange flere patienter og flere forskellige typer kræftsygdomme, end det er tilfældet i dag”.

Forskningsgruppens arbejde er støttet af bevillinger fra blandt andet Danmarks Frie Forskningsfond, Novo Nordisk Fonden, Kræftens Bekæmpelse og Carlsberg Fondet.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum