Syddansk Universitet

Professor i forebyggelse og tidlig opsporing af kolorektal cancer

Del

Anastasios Koulaouzidis udnævnes til professor ved klinisk institut og overlæge ved Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus

Anastasios Koulaouzidis (også kendt som Tassos) tog sin kandidatgrad i medicin fra Medical School of Aristotle University i Thessaloniki i Grækenland i 1995. Han forsvarede sin doktorgrad ved University of Edinburgh i Skotland i 2015. Han forsvarede sin ph.d.-afhandling i medicin ved Lunds Universitet i Sverige i 2020.

Anastasios Koulaouzidis forskningsinteresser knytter sig til kapselendoskopi (dvs. en lille kapsel med indbygget kamera, der sluges og som filmer tarmsystemet), herunder naturligvis kliniske anvendelser af kapselendoskopi, kvalitetsforbedring og forbedret softwarediagnostik samt udstyrs- og konceptudvikling i kapsel- og minimalt invasiv endoskopi. Han laver også kvantitativ forskning inden for koloskopi, mikroskopisk kolitis og selvfølgelig kolorektal cancer (CRC) samt tidlig diagnosticering og forebyggelse af CRC.

Anastasios Koulaouzidis er aktivt medlem af flere specialtidsskrifters redaktionsnævn og har vundet adskillige nationale og internationale forskningsstipendier. Derudover er Tassos en af grundlæggerne af AJM Med-i-caps, en nyopstartet medtech-virksomhed, der sigter mod at sætte nye standarder for tidlig diagnosticering og screening af tarmsygdomme. 

Anastasios Koulaouzidis blev medlem af Royal College of Physicians (MRCP) i Edinburgh (Storbritannien) i 2004 og opnåede en fellow-stilling på universitetet i 2013. Han er også fellow ved the European Board of Gastroenterology (2009). I 2017 blev han tildelt World Endoscopy Organizations (WEO) Emerging Star Award, en hæder, som tildeles unge forskere som anerkendelse af deres bidrag til fordøjelsesendoskopi. Mellem 2016 og 2019 var han formand for Small Bowel-arbejdsgruppen i forskningskomitéen European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE). Tassos har udgivet mange titler om kapselendoskopi (CE) (mindst 130 PubMed-citater) og har været medforfatter på flere relevante bogkapitler. I november 2020 blev han adjungeret professor ved Pomeranian Medical University i Stettin i Polen.

”Med ansættelsen af Tassos Koulouzidis styrker vi SDU og OUH yderligere på det vigtige område forebyggelse og tidlig opsporing af kolorektal cancer, samtidig med at vi tilgodeser behovet for mere patientvenlige og sundhedsøkonomiske holdbare metoder,” siger Kirsten Ohm Kyvik, Institutleder, Klinisk Institut, SDU.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Ny æra på vej: 5G giver droneteknologien nye muligheder21.6.2021 07:50:42 CEST | Pressemeddelelse

Droner kan være en hjælp til miljøovervågning, transport af medicinsk udstyr og diverse kritiske funktioner, men kan komme i karambolage med den eksisterende flytrafik. Med etableringen af det landsdækkende 5G-netværk kan droner flyve ubemandede side om side med fly og andre forhindringer i luften. Det har fået et bredt hold af forskere og virksomheder til at søsætte et ambitiøst droneprojekt med bevilling fra Innovationsfonden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum