DI Vestsjælland

Producent af populært legetøj vinder DI Vestsjællands initiativpris

Del

Børn over hele verden leger med de farvestrålende brikker fra Plus-Plus A/S i Holbæk. Men det er kun, fordi virksomheden har turdet være innovativ og investeringslysten, at verdensmarkedet vokser og at produktionen i Holbæk boomer. Nu belønnes virksomheden med DI Vestsjællands Initiativpris 2019.

Farverig plastikbrikker vælter ud af de højautomatiserede anlæg i Borup ved Holbæk på Vestsjælland. Formet som små ’plusser’ i hård plast og uden giftige kemikalier kan de bruges til at lave fantasifulde figurer, og det er især børnehavebørn og elever i de små klasser blevet fanget af – over hele jorden.

Adm. direktør i Plus-Plus A/S Martin Pihl, som også er en del af ejerkredsen, har haft modet til at sætte dagsordenen og føre virksomheden ud i verden. Derfor modtager Plus-Plus A/S DI Vestsjællands Initiativpris 2019.

- Vi er overvældede, stolte og glade for prisen. Det betyder meget for os, og det er en dejlig anerkendelse for det arbejder, der bliver lagt af alle på holdet i Plus-Plus. Så vi siger mange tak til DI Vestsjællands bestyrelse for prisen, siger Martin Pihl.

Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland og fabriksdirektør i Lundbeck finder hæderen til Plus-Plus helt fortjent.

- På vegne af bestyrelsen i DI Vestsjælland lyder der et stort tillykke til Plus-Plus A/S. Det er en spændende virksomhed. Den viser vejen for, hvilken betydning fokus på afsætning på fremmede markeder kan have selv for små virksomheder. Vi ser frem til at følge Plus-Plus A/S fremtidige udvikling, siger Steen Søgaard.

Plus-plus-brikkerne er faktisk ikke en helt ny opfindelse. De blev opfundet som brand i 1990erne, men det var først i 2009, at brikkerne så at sige blev herre i eget hus, da virksomheden Plus-Plus A/S blev oprettet. I december 2011 overtog de nuværende ejere Plus-Plus, og det satte turbo på de små brikkers popularitet. Særligt i 2016 og 2017 gennemførte virksomheden et stort investeringsprogram, som gav grobund for ekspansion. Og med en højautomatiseret produktion har virksomheden mulighed for at fastholde fremstillingen af brikkerne i Danmark – og dermed arbejdspladser i Vestsjælland.

Kom til den lokale prisoverrækkelse:
Torsdag den 7. november 2019 kl. 11.00 hos Plus-Plus A/S, Borupvej 20, 4300 Holbæk

Fakta om prismodtageren:
Plus-plus brikkerne blev grundlagt som brand i 1990erne, men i 2009 blev de til en selvstændig virksomhed og fra 2011 er det gået stærkt. I dag ejes virksomheden af en kreds på fem investorer, herunder direktør Martin Pihl, arkitekt Bjarke Ingels  og Lagekagehuset-stifter Ole Kristoffersen.

Virksomheden beskæftiger 30 medarbejdere fordelt på Danmark og USA, og står overfor at skulle ansætte op mod 9 nye medarbejdere i Borup, da virksomheden hjemtager det direkte salg i de nordiske lande.  Brikkerne eksporteres til omkring 40 lande – herunder USA og Kina.

Administrerende direktør Martin Pihl har netop modtaget prisen som årets ejerleder på Sjælland.

Fakta om Initiativpris 2019

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Vestsjælland, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen. Og det er formanden for DI Vestsjælland, der overrækker prisen.

Særligt kriterie for 2019: Mod til skalering:

Virksomhedens leder har udvist et særligt mod til at gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Muligheder som gør at virksomheden i dag står bedre rustet til at gribe fremtidens muligheder. Hermed ønsker DI at prise modet til at træffe gennemgribende beslutninger særligt i forhold til emner som: ejerskab og ledelse, sikring af finansiering, tiltrækning af arbejdskraft, internationalisering og produktivitet. Målet er at sætte fokus på det mod og den indsigt, det kræver at igangsætte en markant skalering af virksomheden.

De 18 vindere i DI’s 18 Regionalforeninger dyster derefter om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles på DI’s årlige SMV-dag i februar måned (Her er der tradition for at Prins Joachim uddeler prisen)

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Kontaktpersoner:
For yderligere information kontakt konsulent i DI Vestsjælland, Sigrid Wilbeck Hansen, på tlf.: 3377 3864 og mail: siwi@di.dk eller pressekoordinator i DI, Lars Bøgeskov, på tlf. 2236 3138 og mail: larb@di.dk

Adm. direktør i Plus-Plus Martin Pihl, på tlf 2030 1450 og mp@plus-plus.dk
Formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard, på 3083 7080 og ssj@lundbeck.com

Billeder

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFor yderligere information om DI Vestsjælland:

Chefkonsulent Allan Munch Mortensen
Mail: amo@di.dk
Tlf. 3377 3964
Mobil: 3083 1077

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Vestsjællands kommuners erhvervsklima er på det jævne – men Sorø viser vejen.30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

De vestsjællandske kommuner ligger igen i år i den nedre halvdel i Danmarks største undersøgelse af forholdene for virksomhederne i landets kommuner, Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima. Dog er kommunerne samlet blevet gode til at bruge private leverandører, og det offentlig-private samarbejde er meget vigtigt for erhvervslivet. Og så bryder Sorø Kommune billedet, og kommer som den eneste sjællandske kommune i år i top 10 med en flot 7. plads.

Rollemodel og ambassadør for fremtidens elektrikere vinder DI Vestsjællands lærlingepris 202013.8.2020 15:38:23 CESTPressemeddelelse

DI Vestsjællands lærlingepris går til en lærling, der både har godt humør, høj faglighed og en imponerende evne til at overkomme vanskeligheder. Jens Baileu Withs nysgerrighed og engagement bringer ham rundt til mange forskellige opgaver på lærepladsen, H. Lundbeck A/S i Lumsås, og skulle løsningen ikke lige ligge for, så finder han den selv. Og det foregår med en smittende glæde og en god bemærkning, hvis stemningen skulle blive lidt trist.

DI Vestsjællands PraktikPladsPris går til Slagelse Transportcenter16.6.2020 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Slagelse Transport Center gør en helt særlig indsats for at uddanne dygtige chauffører til transportbranchen, hvor en uddannelse ikke er en selvfølge. Imponerende 500 lærlinge er det blevet til siden begyndelsen af 90’erne, og det ligger helt i tråd med virksomhedens ånd. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i dag DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2020. Prisen blev uddelt på virksomheden (foto fra overrækkelsen kan rekvireres, se nedenstående kontaktoplysninger).

Kommuner får 45 forslag til corona-hjælp til Vestsjællands erhvervsliv4.5.2020 13:27:26 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Vestsjælland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen. - I kampen mod coronavirus har de vestsjællandske kommuner gjort en vigtig forskel for tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, der i de seneste uger har kæmpet for at holde hjulene kørende i dansk økonomi. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem de vestsjællandske kommuner og erhvervslivet, siger Steen Søgaard, senior vice president i Lu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum