Lejeloven.dk

Problemer med at sælge boligen? Bliv udlejer

Del
Lejeloven.dk har lavet en guide til, hvordan du undgår de klassiske fælder, når du lejer din bolig ud, mens den er til salg.

Flere prøver lykken som udlejer, når de ikke har held med at få solgt deres bolig. Sammenligner man tallene fra 2017 med tallene i år, viser undersøgelser at antallet af boliger, der har været til salg, inden de er blevet sat til udlejning, er mere end firdoblet. Begynder din tålmodighed også at løbe op? Så er udlejning måske også vejen frem for dig.

Lejeloven.dk har kreeret denne guide til hvilke ting, du skal være særligt opmærksom på, hvis du ønsker at leje din bolig ud, mens den er til salg. Lejeloven kan nemlig godt være lidt kringlet, hvis du skal være sikker på at få din lejer ud, eller ikke vil miste op mod 1 million af salgsprisen.

Det er næsten umuligt at få lejer ud

Lejerne er som regel godt beskyttet af lejeloven. Der er derfor nogle helt særlige regler for, hvornår du kan opsige din lejer. At du vil sælge din bolig anses ikke for en gyldig grund til at smide din lejer ud. En af de eneste muligheder du har for at komme af med din lejer, er hvis du har en god grund til at tidsbegrænse lejemålet, eller vedkommende ikke overholder god skik og orden ifølge husreglerne eller lejekontrakten. Det er derfor vigtigt, at man kender til de forskellige krøller, der finder sted i lejeloven.

Tidsbegræns udlejningen af dit lejemål

For at tidsbegrænse dit lejemål kræver det, at du har en gyldig grund. Her anses det blandt andet ikke som en gyldig grund, at du vil sælge din bolig. En gyldig grund kan dog være, hvis du står i en situation, hvor du vil lide et økonomisk tab, hvis du vælger at sælge din bolig på det tidspunkt, hvor den tidsbegrænsede lejeaftale bliver indgået. Det kan eksempelvis være, hvis din boliger bliver vurderet under den pris, som du selv købte boligen for. Du skal dog være opmærksom på, at tidsbegrænsede lejemål som udgangspunkt er uopsigelige. Derfor kan det være en god ide at gøre dig nogle overvejelser, inden du bestemmer dig for, hvor lang tid du ønsker at leje lejemålet ud. Fordelen er dog, at du ved, hvornår din lejer flytter ud. Desværre giver det dig ikke muligheden for at tilpasse købsdatoen til din mulige købers ønsker.

Du skal dog være påpasselig med at forlænge lejeperioden uden endnu en kontrakt.Bliver lejer boende i lejemålet i mere end en måned efter den tidsbegrænsede periode er ophørt, fortsætter lejeforholdet nemlig som tidsubegrænset. Ender du i sådan en situation, hvor du ikke kan få din lejer ud, kan du stadig godt sælge, omstændighederne er dog lidt anderledes. Her vil du nemlig skulle sælge boligen med lejerne i. I sådan en situation vil en ejendomsmægler typisk vurdere boligen mellem 500.000 og 1 million under boligens aktuelle værdi, da de fleste købere oftest er på jagt efter en bolig, de kan overtage med det samme. Køber man en bolig med lejere i, kan man opsige lejerne med et års varsel med den begrundelse, at man selv ønsker at flytte ind i boligen.

Gensidig kort opsigelsesvarsel

Står du ikke i en situation, hvor du vil lide et økonomisk tab, men i stedet ikke er villig til at indgå et prisforlig for at komme af med boligen, har du stadig en mulighed tilbage. Du kan lave en aftale med din lejer, om en gensidig kort opsigelsesvarsel, så du også vil have mulighed for at opsige din lejer i tilfælde af, at du får en køber. Her vil man typisk aftale en opsigelse på 3 måneder, så lejer også har rimelige chancer for at finde et nyt sted at bo. En sådan aftale kræver dog, at du har stor tiltro til din lejer. Hvis lejer skulle nægte at fraflytte lejemålet, når din opsigelse indtræffer, skal sagen nemlig afgøres i boligretten, hvor en beslutning træffes med udgangspunkt i lejeloven. Her bliver sagen sandsynligvis truffet i lejers favør, da man som før nævnt ikke kan opsige lejer med ønsket om videresalg.


Ønsker du en større indsigt i lejelovens regler, kan du besøge Lejeloven.dk, hvor du har adgang til artikler om alt hvad du bør vide før du udlejer boligen. Ellers anbefales det altid at tage kontakt til en boligadvokat eller ejendomsmægler, inden du begynder at annoncere boligen på boligportaler, da der generelt er en del faldgruber.

Nøgleord

Kontakter

Daniel Juhl
Stifter, Lejeloven.dk
info@lejeloven.dk / + 45 22 68 22 48

Billeder

Links

Information om Lejeloven.dk

Vi har skabt Lejeloven.dk med det formål at gøre det nemmere at forstå den ellers komplicerede lejelov, der vedkommer de mere end 2,4 millioner mennesker, som bor til leje i Danmark - og deres udlejere ikke mindst.

Følg pressemeddelelser fra Lejeloven.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lejeloven.dk

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye