Danmarks Idrætsforbund

PRM:Idræt gav Ulla en pause fra lidelserne

Del

”Kæmperne er den største årsag til, at jeg har det så godt, som jeg har det i dag”, sådan lød en del af beretningen fra 55- årige Ulla Matzen, et ivrigt medlem af idrætsforeningen for psykisk sårbare, IF Kæmperne, da Børne- og socialminister Mai Mercado i dag besøgte foreningen.

Torsdag eftermiddag besøgte Børne- og socialminister Mai Mercado (C) en idrætsforening for psykisk sårbare på Nørrebro i København. Her fik hun syn for sagn, da flere medlemmer af idrætsforeningen, der slås med psykiske lidelser som depression, angst eller skizofreni, fortalte om, hvilken forskel idrætten har gjort for dem.

IF Kæmperne består af 412 medlemmer med psykiske vanskeligheder, og ministeren fik i dag en rundvisning og blev introduceret for medlemmer, frivillige og instruktører, der fortalte om idrætsforeningens arbejde:

"Det er svært ikke at blive begejstret over det, jeg har set i dag. Det fællesskab og det engagement, jeg har mødt i dag, det er ikke noget, man oplever i alle idrætsklubber. Vi ved fra forskningen, at idræt gør en stor forskel også for psykisk sårbare, og det har været helt fantastisk forrygende at se på nært hold", siger Børne- og socialminister Mai Mercado.

"I stedet for hospitalet tog jeg ned til Kæmperne"

Som psykisk sårbar kan man især have glæde af det fællesskab, den motion og den livsglæde, som foreningslivet giver, men de psykiske vanskeligheder kan også gøre det uoverskueligt at starte i en ordinær idrætsforening. For dem findes der foreninger, som IF Kæmperne i 35 danske kommuner, der kan få alle med i Foreningsdanmark.

Ulla Matzen, der har en personlighedsforstyrrelse og depression fortalte ministeren, hvordan idræt har kunnet hjælpe hende:

"IF Kæmperne har gjort hele forskellen. Jeg har været indlagt flere gange tidligere, og sidst jeg havde det rigtig skidt, valgte jeg at tage ned og dyrke motion i IF Kæmperne i stedet for at tage på hospitalet, og det endte med, at jeg ikke blev indlagt", siger hun.

Med besøget fra socialministeren håber Forbundsledelsesmedlem i DAI med ansvar for Idræt for Sindet, Mogens Damgaard, at IF Kæmpernes indsats kan inspirere andre kommuner i landet:

"Jeg håber meget, at hun har kunnet se værdien af denne her særlige indsats. Vi er i gang med at samarbejde med 35 kommuner om at fokusere på idræt for psykisk sårbare, og der er potentiale i alle de kommuner i at kunne lave de samme løsninger i de kommuner, og det kan ministeren hjælpe med at sætte fokus på, siger Mogens Damgaard.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

IF Kæmperne:
IF Kæmperne er en del af initiativet Idræt for Sindet, som siden 1996 er blevet varetaget af Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) med støtte fra blandt andet satspuljemidler. Foreningen ligger i København og har 412 medlemmer, som dyrker fitness, fodbold, cykling, mindfulness etc.

Idræt for Sindet:
Idræt for Sindet skaber idrætstilbud og organiserer idrætsforeninger for og med mennesker med psykiske vanskeligheder som fx depression, angst eller skizofreni. Initiativet er allerede en del af den frivillige foreningsverden gennem specialforbundet i DIF, Dansk Arbejder Idrætsforbund, men har siden starten i 1996 været puljefinansieret. Udover målrettede idrætsforeninger i 32 kommuner arrangerer Idræt for Sindet også flere større årlige arrangementer som Idrætsfestival for Sindet, Sund By Løbet og Cykeltur 10-10-10.

                                   

Idræt hjælper mod ensomhed og sygdomme:
Psykisk sårbare dør ifølge Sundhedsstyrelsen 15-20 år tidligere end gennemsnitsbefolkningen, hvilket blandt andet skyldes livsstilssygdomme, der fremmes af inaktivitet. Samtidig er det også dokumenteret, at psykisk sårbare ofte er langt mere isolerede og ensomme. Dette er områder, hvor idrætsforeninger kan være med til at gøre en forskel.

For spørgsmål vedrørende IFK98:
Otto Moldrup Sørensen, medarbejder tlf. 25 12 64 45Ulla Matzen, medlem og bestyrelsesmedlem i IFK98, tlf. 30 69 25 94

Spørgsmål til Idræt for Sindet: Mogens Damgaard, medlem af forbundsledelsen i DAI med ansvar for Idræt for Sindet: 27 22 15 95

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum