Lederne

PRM: Skuffende tal for kvinder på STEM-studier

Del
Uddannelseschef i Lederne Thomas Christensen
Uddannelseschef i Lederne Thomas Christensen

Dagens tal for optaget på de videregående uddannelser er sørgelig læsning, mener uddannelseschef hos Lederne, Thomas Christensen.

Han hæfter sig ved, at der i år kun er 32 procent kvindelige studerende på de såkaldte STEM-uddannelser (Science, Technology, Engineering og Mathematics). Det er en meget lille fremgang på en procent i forhold til sidste år, da andelen af kvinder var 31 procent.

- Jeg havde faktisk troet, at vi i år ville se en væsentlig fremgang på området. Derfor er de nye tal skuffende. Set i internationalt perspektiv ligger Danmark i den tunge ende. I en række lande som eksempelvis Algeriet, Jorden og Tyrkiet er kvinderne bedre præsenteret på de tekniske uddannelser end i Danmark. Vi har brug for at tiltrække så mange talenter som muligt til STEM-uddannelserne. Derfor skal vi selvfølgelig også sørge for, at så mange kvinder som muligt finder vej til uddannelserne, siger han.

Lederne mener, at der er brug for at gøre en ekstraordinær indsats, hvis der skal flere kvinder ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

- Der er brug for at synliggøre, hvad STEM-kompetencerne kan bruges til. F.eks. undrer det mig, at uddannelsesinstitutioner og vejledere ikke i langt højere grad knytter uddannelserne til klimadebatten. Hvorfor får de unge ikke information om, at man med en STEM-uddannelse er rigtig godt rustet til at gøre en forskel for klimaet, siger Thomas Christensen.

Kontakter

Thomas Christensen
Uddannelseschef, Lederne
Telefon: 3283 3392
E-mail: tch@lederne.dk

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Telefon: 2948 4086
E-mail: mpe@lederne.dk

Billeder

Uddannelseschef i Lederne Thomas Christensen
Uddannelseschef i Lederne Thomas Christensen
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum