Danmarks Idrætsforbund

PRM: Para-atlet udelukket i fire år

Del

Para-atleten Michael Jørgensen er af DIF’s Dopingnævn blevet udelukket i fire år på grund af to positive dopingtest.

DIF’s Dopingnævn har udelukket håndcykelrytteren Michael Jørgensen i fire år fra konkurrence- og træningsvirksomhed under Danmarks Idrætsforbund eller andre organisationer.

Baggrunden er dels to positive dopingprøver foretaget uden for konkurrence i 2019, som viste spor af det forbudte stof SR9009, og dels indkøb af et produkt indeholdende det forbudte stof RAD140 i 2017.

Udelukkelsen på de fire år gælder med tilbagevirkende kraft fra 3. juli 2019, hvor den sidste af de to positive dopingprøver fandt sted.

Sagen var indbragt af Anti Doping Danmark med påstand om fire års udelukkelse, mens Michael Jørgensen argumenterede for frifindelse eller reprimande.

Den detaljerede, skriftlige kendelse med parternes og DIF’s Dopingnævns argumentation er vedhæftet denne pressemeddelelse.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum