Danmarks Idrætsforbund

PRM: Nu skal der gang i idrætten

Del

Der kom markant økonomisk håndsrækning fra politikerne til idrætten, som samtidigt sender et tydeligt signal om, at der nu skal gang i aktiviteterne og tilskuere på tribunerne.

Signalet fra politikerne var ikke til at tage fejl af, da dagens indgåede politiske aftale blev præsenteret: Der skal gang i idrætsaktiviteterne, der skal tilskuere på tribunerne, og hvor der fortsat er restriktioner, skal der kompenseres.

”Jeg er rigtig glad for dagens aftale. Politikerne handler på de udfordringer, som idrætten oplever på grund af coronakrisen og restriktionerne, og de er opmærksomme på den betydning, som idrætslivet – både bredde- og eliteidrætten - har for det danske samfund. Dette vil jeg gerne takke partierne og politikerne for,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, og fortsætter:

”Det glæder mig på vegne af de knap to millioner medlemmer og 9.000 foreninger i DIF-idrætten, som er dybt engagerede inden for både bredde- og eliteidrætten.”

Aftalen indebærer blandt andet, at de coronahjælpepuljer, som DIF, DGI og DUF, administrerer og som har været oversøgt, tilføres yderligere 100 millioner. De skal hjælpe den lokale foreningsidræt - også de foreninger, som normalt afholder store breddeevents.

Desuden indgår det også i aftalen, at den tilskuerordning, som man testede i Superligaen i fodbold, bliver mulig at overføre alle andre idrætter. Og at der kan komme undtagelser for det generelle forsamlingsforbud i forbindelse med idræts- og foreningsarrangementer.

Hvordan reglerne for dette præcis bliver, skal fastlægges i sektorpartnerskabsforhandlinger i næste uge. Dem ser idrætten nu frem til med optimisme.

”Budskabet fra politikerne i dag sætter en tydelig præmis for disse forhandlinger. Der skal gang i aktiviteterne, og der skal liv på stadions og i hallerne. Vi skal naturligvis tage hensyn, men det har vi allerede vist i idrætten, at vi kan finde ud af, så vi, vores forbund og vores klubber er klar,” siger Morten Mølholm.

Kompensationsordningerne til arrangementer, som ikke kan afholdes eller kun kan afholdes med restriktioner, fortsætter også frem til årets udgang, såfremt restriktionerne fortsætter.I forhold til tv-interviewmuligheder med Morten Mølholm Hansen vil han fredag eftermiddag kunne træffes i tidsrummet 15-17.00 til reception i KB's lokaler på Peter Bangsvej 147, Frederiksberg, hvor Niels-Christian Holmstrøm modtager DIF's ærestegn.

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum