Danmarks Idrætsforbund

PRM: Lokale corona-stramninger rammer også idrætten

Del

En delvis suspendering af superligaordningen og en ændring af forsamlingsgrænsen i mange danske kommuner rammer idrætten. Det er vilkårene, og dem retter vi os selvfølgelig efter, lyder budskabet fra DIF.

Den gradvise åbning af det danske samfund og dermed også idrætsdamnark er delvist rullet tilbage – i hvert fald i 18 kommuner, som er ramt af høje smittetal med corona. En af konsekvenserne af den stigende smitte er, at den udvidelse af superligaordningen til andre idrætsgrene, som blev vedtaget i fredags, bliver tilbagerullet i disse 18 kommuner i foreløbig 14 dage. Der er tale om en ordning, der giver klubberne mulighed for at have flere end 500 tilskuere til idrætsbegivenheder.

”Det er et ordentligt slag i hovedet for mange af de klubber, som tripper for at byde mange tilskuere tilbage til elitesport. Men disse ændringer er et vilkår, og de kommer ikke helt bag på os oven på weekendens udvikling. Vi accepterer dem selvfølgelig, selvom det er en vanskelig situation,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør for DIF.

Ud over suspenderingen af udvidelsen af superligaordningen i de respektive kommuner bliver forsamlingsforbuddet i disse kommuner ændret fra 100 til 50, hvilket også får betydning for idrætsaktiviteter. Endelig kom der fra sundheds- og ændreminister Magnus Heunicke en opfordring til at aflyse alle sociale arrangementer ifm. grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Den opfordring videregiver Morten Mølholm Hansen til idrætsforeningerne i de berørte kommuner.

”Det sociale aspekt er en integreret og utrolig vigtig del af foreningsidrætten. Men foreningsidrætten tager også et stort ansvar i disse alvorlige tider, og hvis man har planer om et socialt eller festligt arrangement i en forening i en af de 18 berørte kommuner i den nærmeste fremtid, så bør man kraftigt overveje at udskyde eller aflyse,” siger Morten Mølholm Hansen.


De berørte kommuner er:

Albertslund Kommune
Ballerup Kommune
Brøndby Kommune
Dragør Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
Gladsaxe Kommune
Glostrup Kommune
Herlev Kommune
Hvidovre Kommune
Høje-Taastrup Kommune
Ishøj Kommune
Københavns Kommune
Lyngby-Tårbæk Kommune
Odense Kommune
Rødovre Kommune
Tårnby Kommune
Vallensbæk Kommune

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum