Lederne

PRM: Ledernes Hovedorganisation runder 125.000 medlemmer

Del

På et arbejdsmarked, hvor færre og færre er organiserede, er vi stolte over at have oplevet konstant medlemsfremgang, siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation.

Ledernes Hovedorganisation har i dag nået en milepæl og rundet 125.000 medlemmer. 

- Ledernes Hovedorganisation har over årene udbygget sin position som Danmarks suverænt største og mest indflydelsesrige organisation for ledere. Det er værd at notere sig, at medlemstallet de seneste år er steget betragteligt. Faktisk er det næsten fordoblet de seneste 25 år. Vel at mærke i en tid, hvor færre og færre danskere generelt er medlemmer af en faglig organisation, siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation.

Ledernes Hovedorganisation rummer i dag de tre søsterorganisationer Lederne, PRO og Virksom. De to sidstnævnte blev etableret i 2016 og optager henholdsvis funktionærer, der selv forhandler løn og kontrakt, og selvstændige.

- På den måde rummer Ledernes Hovedorganisation det moderne, dynamiske arbejdsmarked. Man kan bevæge sig fra at være leder til betroet medarbejder uden ledelsesansvar til måske at blive selvstændig en periode – eller den anden vej rundt – uden at forlade Ledernes Hovedorganisation, siger Svend Askær.

Han håber, at medlemsskaren bliver udvidet yderligere de kommende år, gerne gennem aftaler med mindre lederorganisationer som den, der blev indgået med Søfartens Ledere tidligere på året. Aftalen indebar, at cirka 4.000 medlemmer af Søfartens Ledere blev optaget i Ledernes Hovedorganisation 1. oktober og i den forbindelse blev til Lederne Søfart.

Fakta om Ledernes Hovedorganisation

Ledernes Hovedorganisation blev stiftet i 1899 og siden er organisationen vokset hastigt, både gennem sammenlægninger og gennem medlemsvækst. Ledernes Hovedorganisation består i dag af tre medlemsorganisationer med hver sit fokusområde. Lederne er organisationen for ledere og særligt betroede medarbejdere, PRO er organisationen for funktionærer, der selv forhandler løn og kontrakt, og Virksom er organisationen for selvstændige. Derudover har Ledernes Hovedorganisation også den tværgående arbejdsløshedskasse A-kassen LH.

Medlemsudvikling i Ledernes Hovedorganisation siden 2012:

2012

109.144

2013

111.750

2014

114.119

2015

116.529

2016

118.334

2017

120.387

2018

125.380

Note: Tallene er opgjort pr. 31.12 i årene 2012-2017. For 2018 er det opgjort pr. 01.11.

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Rigtigt at styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor9.1.2019 10:12Pressemeddelelse

Ledernes formand ser positivt på regeringens udspil til en ledelses- og kompetencereform i den offentlige sektor. Det er ikke mindst rigtigt set med et eftersyn af de offentlige lederuddannelser og nedsættelse af et kompetenceråd. Men der er behov for at rette op på ”systemfejl” i forhold til lederne i den offentlige sektor. - Det er en rigtig god idé med et grundigt eftersyn af, hvordan vi bruger midlerne til lederuddannelse og kompetenceudvikling i den offentlige sektor. Vi har alle en interesse i, at lederne og medarbejderne i den offentlige sektor til enhver tid har de rigtige kompetencer, og at vi bruger skattekronerne bedst muligt. Sådan siger Svend Askær, formand for Lederne, i en kommentar til regeringens udspil til ledelses- og kompetencereform i den offentlige sektor, som innovationsminister Sophie Løhde og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt i dag. Svend Askær bakker derfor op om regeringens plan om både et eftersyn af lederuddannelserne og at nedsætte et

PRM: Lavere skatter styrker kvinders erhvervskarriere4.12.2018 12:00Pressemeddelelse

DØR-rapporten viser, at lavere skat vil få flere kvinder til at arbejde mere. Skattesænkning er bedre end eksempelvis kvindekvoter, mener Lederne Dagens rapport fra De Økonomiske RÅD (DØR) viser, at lavere skatter vil få flere kvinder til at satse mere på arbejdsmarkedet. Mændenes arbejdsindsats påvirkes til gengæld kun marginalt, hvis skatten sættes ned. En sænkning af topskatten med ca. fem procentpoint vil få kvinder, der i dag betaler topskat, til at arbejde 36 minutter mere om ugen i gennemsnit. Det viser beregninger baseret på analysen fra DØR. På den baggrund vil lavere marginalskatter kunne gavne kvinders erhvervskarriere, siger direktør hos Lederne, cand.polit. Henrik Bach Mortensen. - Et større engagement i form af flere arbejdstimer fra kvinderne vil betyde, at flere kvinder kommer længere i erhvervskarrieren og, at potentielt flere kvinder bliver ledere i virksomhederne. Dermed kan f.eks. en forhøjelse af topskattegrænsen blive et væsentligt bidrag til for alvor at rykke kv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum