Danmarks Idrætsforbund

PRM: DIF tager CAS-afgørelse til efterretning

Del

Den internationale sportsdomstol, CAS, har i dag givet medhold til 28 af de 39 russiske atleter, som havde appelleret de livstidskarantæner, de var blevet idømt af IOC for dopingmisbrug i forbindelse med vinter-OL i Sochi sidste år.

CAS har ikke taget stilling til, om hvorvidt der er foregået et storstilet russisk dopingprogram, som beskrevet i de to McLaren-rapporter, men har vurderet, om der var beviser nok mod atleterne i de enkelte sager.

I 28 af sagerne vurderede CAS, at beviserne ikke var tunge nok. Derfor har de 28 atleter fået ophævet deres karantæner, og deres resultater fra Sochi-legene er ikke længere annullerede.

”Den her afgørelse viser, hvor svært det er at gå fra at bevise kollektivt snyd til individuelt snyd. IOC prøvede, men det var åbenbart ikke muligt at løfte bevisbyrden på det individuelle plan i alle tilfældene,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør for DIF.

”Afgørelsen viser samtidigt, at det nok havde været den bedste beslutning at suspendere den russiske olympiske komité inden Rio-legene, som vi dengang var fortaler for. Der er ingen tvivl om, at der har været et sofistikeret russisk dopingprogram, for det bliver tydeligt beskrevet i McLaren-rapporterne, men at bevise det på et individuelt er svært. CAS er den sidste domsinstans, og vi bliver nødt til at tage deres afgørelse til efterretning,” siger DIF-direktøren.

Ud af de 39 atleter opretholdt CAS dopingkarantænerne for de resterende 11. Dog med den modifikation, at de fik deres livstidskarantæner fra OL nedsat til kun at gælde det kommende OL i PyeongChang.

For yderligere kommentarer kontakt:
Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør DIF, mmh@dif.dk, 21663774

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 61 specialforbund (62 pr. 1/1-2018), ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum