ÆrøXpressen A/S

Private kan blive en del af Ærøs nye hybridfærge

Del

Private har nu mulighed for at blive medejer af en færge og støtte den grønne omstilling og udviklingen på Ærø. Med tilsagn om finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkøbing Landbobank i ryggen åbner den kommende hybridfærge mellem Marstal og Rudkøbing op for folkeaktier.

ÆrøXpressen A/S har som formål at starte en ny færgerute imellem Marstal på Ærø og Rudkøbing på Langeland.

Færgen vil blive en nybygget katamaranfærge med hybriddrift, som over de næste år omlægges til ren eldrift af hensyn til miljøet. Færgen forventes i drift i foråret 2019.

Overfartstiden mellem de to havne bliver ca. 40 minutter, hvilket er væsentlig hurtigere end de nuværende færger til Ærø.

”Færgens berettigelse ligger i det faktum, at de nuværende færger til Ærø har svære kapacitetsproblemer, samt at overførselstal for både biler og passagerer er steget kraftigt efter indførelse af det såkaldte ”Landevejsprincip”, som har betydet stærkt nedsatte billetpriser på alle danske øfærger,” siger Søren Vestergaard fra ÆrøXpressen.

Projektet har nu fået tilsagn om finansiering i niveauet 40 mio. kr. fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkjøbing Landbobank.     

”ÆrøXpressen er et spændende projekt. Hybridfærgen vil betyde væsentlige CO2-besparelser i forhold til almindelig færgedrift, ligesom hybridfærgen vil mindske støjgener og partikeludledning. Vi er glade for at kunne bidrage til, at den nye grønne Ærø-færge kan realiseres og bidrage til udbredelsen af hybridfærger til de danske øer,” siger Steen Olesen, erhvervskundechef fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

Den samlede pris for anskaffelse og opstart af færgen forventes at være ca 55 mio. kr. Resten af kapitalen skal skaffes gennem aktiekapital, og eventuelt også Ansvarlig Lånekapital, og derfor åbner ÆrøXpressen nu op for salg af folkeaktier. De nye aktier vil blive fuldstændig ligestillet med den nuværende aktiekapital.

Aktiernes nominelle størrelse er 1.000 kr, og i princippet er der ingen øvre grænse for den enkelte investor. Hele emissionen har til formål at tilvejebringe 7.4 mio. i aktiekapital. Derudover vil der være mulighed for at stille højtforrentet Ansvarlig Lånekapital til rådighed

Aktieemissionen løber frem til 2/1 2018

Overfor investorer i folkeaktier kan det være på sin plads at understrege, at aktierne ikke er en gave til selskabet, men en frit omsættelig del af selskabets aktiver, og også at slå helt fast, at man som aktieinvestor ikke hæfter for andet end de penge, man køber aktier for.

ÆrøXpressen vil blive drevet kommercielt af Danske Færger A/S, som står inde for en fuldt professionel drift og markedsføring. Der forhandles i øjeblikket med flere værfter om nybygningskontrakten. Med finansieringstilsagnet i ryggen er ÆrøXpressen nu klar til at indgå en aftale med rette værft.

De nødvendige oplysninger og dokumenter kan findes på ÆrøXpressens hjemmeside www.aeroexpressen.dk

Links

Information om ÆrøXpressen A/S

ÆrøXpressen A/S
ÆrøXpressen A/SFølg pressemeddelelser fra ÆrøXpressen A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.