Varde Kommune

Privat byggeboom forlænger sagsbehandlingstiden

Del

Varde Kommune modtog i marts 62 procent flere private byggeansøgninger end i samme måned sidste år. Den store stigning betyder, at ansøgere skal væbne sig med tålmodighed.

BYGGERI

Lysten til at bygge sommerhuse og opgradere hjemmet med tilbygninger er på et rekordniveau i 2021. Sammenlignet med 2020 steg antallet af private byggeansøgninger med henholdsvis 17 og 45 procent i januar og februar, inden tallet i marts steg med 62 procent.

Tallet for marts er 83 procent højere end i 2019, hvor corona endnu ikke var en faktor.

Varde Kommunes byggesagsbehandlere arbejder på højtryk for at behandle alle ansøgninger, men ansøgere skal forberede sig på to-tre måneders ventetid. Normalt er ventetiden tre-fire uger.

Erhvervscenteret i Varde Kommune, der tager sig af byggeansøgninger, søger lige nu en ny medarbejder for at nedbringe sagsbehandlingstiden.

Citat
Lars Eg Tanghøj, chef for Erhvervscenteret i Varde Kommune:

”Vi forstår godt, at ansøgere er frustrerede over, at sagsbehandling forsinker deres byggedrømme. Mit bedste råd er, at man sørger for at lave en gennemarbejdet byggeansøgning og gerne med professionel hjælp. På den måde kan man nedbringe den tid, vi skal bruge på selve behandlingen af ansøgningen.”

Kontakter

Lars Eg Tanghøj
Chef for Erhvervscenteret i Varde Kommune
79 94 65 16 / lata@varde.dk

Søren Toksvig Jensen
Kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune
61 63 98 01 / srej@varde.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum