Prisregn over madens hverdagshelte
Fødevarebranchen har været meget igennem det seneste år – på godt og ondt. Detailhandlen har haft travlt, mens foodservice-industrien har haft op - og nedture.
Vi er heldigvis kommet ud på den anden side, og vi kan forhåbentlig se frem mod bedre tider uden restriktioner og nedlukninger.
Det har krævet nytænkning og hårdt arbejde at komme igennem udfordringerne. Selvom det har været et udfordrende år, er der også opstået ny læring og processer, der er blevet fremskyndet. Netop denne evne til at omstille sig og innovere i krisetider har været gennemgående på Fødevaredagen.
Og det smittede også af på valget af prisvindere.
Nytænkning og bæredygtighed på menuen
Otte priser er uddelt og fordelt på fem overordnede kategorier på tværs af fødevaresektoren. Priserne er gået til de ildsjæle, som har kløet på og formået at vende situationen til deres fordel uden at gå på kompromis med kvalitet og kreativitet.
- Det har været et udfordrende år for mange i fødevarebranchen. Derfor er det også ekstra vigtigt i år, at vi hylder hverdagens helte, der sørger for at vi kan blive inspireret til lækre madoplevelser. Hver dag går dygtige madprofessionelle på arbejde for at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i køkkener og detailbutikker. Det er ude i butikkerne, at den egentlige forskel skabes og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at hylde dem, der går forrest i udviklingen, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Fødevaredagen har eksisteret siden siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede.
Vindere 2021
SLAGTERPISEN
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Benny Nielsen, MENY, Sæby.
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’:
Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen, Asnæs.
Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’:
Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum.
Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them.
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
MEJERIPRISEN
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’Discount’:
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Souschef, Rebecca Marie Nyberg, Aldi, Helsingør.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Mejeriansvarlig Morten Tramm og Salgsleder Patrick Garfort, Meny, Nærumvænge Torv, Nærum.
Patrick Rothgarn Drost, Mad & Vin Magasin, Kgs. Nytorv, København K.
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
FRUGT- OG GRØNTPRISEN
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’:
Butikschef og frugt- og grøntansvarlig Lennart Fager, Aldi, Assens.
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka, Horsens.
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Frugt- og grøntansvarlig Pernille Frederiksen, SPAR, Wandallsvej, Svendborg.
KANTINEPRISEN
Vinder af Kantineprisen
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
Nominerede til Kantineprisen:
Køkkenchef Bjørn Patik, Kokkenes Køkken – Top Danmark Ejendomme, København Ø
Gastronaut Jakob Brønd, Gastro Kantiner, Viborg.
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
KØKKENPRISEN
Vinder af Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N.Leder Mads Dreyer, Spisehusene, Oureskolerne, Oure
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum