Prisregn over madens hverdagshelte
Fødevarebranchen har været meget igennem det seneste år – på godt og ondt. Detailhandlen har haft travlt, mens foodservice-industrien har haft op - og nedture.
Vi er heldigvis kommet ud på den anden side, og vi kan forhåbentlig se frem mod bedre tider uden restriktioner og nedlukninger.
Det har krævet nytænkning og hårdt arbejde at komme igennem udfordringerne. Selvom det har været et udfordrende år, er der også opstået ny læring og processer, der er blevet fremskyndet. Netop denne evne til at omstille sig og innovere i krisetider har været gennemgående på Fødevaredagen.
Og det smittede også af på valget af prisvindere.
Nytænkning og bæredygtighed på menuen
Otte priser er uddelt og fordelt på fem overordnede kategorier på tværs af fødevaresektoren. Priserne er gået til de ildsjæle, som har kløet på og formået at vende situationen til deres fordel uden at gå på kompromis med kvalitet og kreativitet.
- Det har været et udfordrende år for mange i fødevarebranchen. Derfor er det også ekstra vigtigt i år, at vi hylder hverdagens helte, der sørger for at vi kan blive inspireret til lækre madoplevelser. Hver dag går dygtige madprofessionelle på arbejde for at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i køkkener og detailbutikker. Det er ude i butikkerne, at den egentlige forskel skabes og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at hylde dem, der går forrest i udviklingen, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Fødevaredagen har eksisteret siden siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede.
Vindere 2021
SLAGTERPISEN
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Benny Nielsen, MENY, Sæby.
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’:
Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen, Asnæs.
Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’:
Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum.
Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them.
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
MEJERIPRISEN
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’Discount’:
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Souschef, Rebecca Marie Nyberg, Aldi, Helsingør.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Mejeriansvarlig Morten Tramm og Salgsleder Patrick Garfort, Meny, Nærumvænge Torv, Nærum.
Patrick Rothgarn Drost, Mad & Vin Magasin, Kgs. Nytorv, København K.
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
FRUGT- OG GRØNTPRISEN
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’:
Butikschef og frugt- og grøntansvarlig Lennart Fager, Aldi, Assens.
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka, Horsens.
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Frugt- og grøntansvarlig Pernille Frederiksen, SPAR, Wandallsvej, Svendborg.
KANTINEPRISEN
Vinder af Kantineprisen
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
Nominerede til Kantineprisen:
Køkkenchef Bjørn Patik, Kokkenes Køkken – Top Danmark Ejendomme, København Ø
Gastronaut Jakob Brønd, Gastro Kantiner, Viborg.
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
KØKKENPRISEN
Vinder af Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N.Leder Mads Dreyer, Spisehusene, Oureskolerne, Oure
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Tilpasninger af EU's økologiregler på vej – godt nyt for danske økologer17.12.2025 11:50:49 CET | Pressemeddelelse
EU Kommissionen har netop offentliggjort den første etape med forbedringer af økologireglerne. Det lover godt nyt for danske økologer. ”Vi har i L&F lagt mange kræfter i at få sat gang i det her servicetjek af EU’s økologiregler. Vi er meget tilfredse med, at Kommissionen nu i første etape leverer et udkast med konkrete forbedringer. Det er ikke kun papirarbejde. Der kommer ændringer, som får direkte betydning ude på gårdene og for de økologiske dyr. Særligt er vi glade for, at Kommissionen bakker op om en justering af kravene til tilbageholdelsestid efter parasitbehandlinger. Det er et vigtigt skridt for både dyrevelfærd og en mere praktisk hverdag for økologerne,” siger Hans Erik Jørgensen, formand for L&Fs Økologisektion Fjernelse af tilbageholdelsestid efter medicinbehandling Det mest markante forslag er at fjerne kravet om mindst 48 timers tilbageholdelsestid for økologiske produkter efter medicinbehandling. Det vil især hjælpe æg- og mælkeproducenter, hvor produkter hidtil har mi
Danmarks økologieksport forsætter med at stige5.12.2025 09:55:20 CET | Pressemeddelelse
Trods høj prisfølsomhed blev der i 2024 eksporteret økologiske varer for 3,6 milliarder kr. – det højeste niveau nogensinde. Landbrug & Fødevarer forventer, at eksporten fortsætter med at vokse i indeværende år.
L&F: Stort gennembrud for planteforædling i EU. Vil gavne EU's konkurrenceevne og miljøindsats4.12.2025 07:19:33 CET | Pressemeddelelse
Der er sket et gennembrud for NGT-forædlingsteknikken. Der er nu indgået en aftale, som skal gøre det muligt at forædle planter og afgrøder langt hurtigere.
L&F: Kvælstofaftale er et unødvendigt benspænd for dansk landbrug3.12.2025 11:59:47 CET | Pressemeddelelse
Den politiske aftale om en ny model for kvælstofreguleringen er langt om længe faldet på plads på Christiansborg.
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
