Prisregn over madens hverdagshelte
Fødevarebranchen har været meget igennem det seneste år – på godt og ondt. Detailhandlen har haft travlt, mens foodservice-industrien har haft op - og nedture.
Vi er heldigvis kommet ud på den anden side, og vi kan forhåbentlig se frem mod bedre tider uden restriktioner og nedlukninger.
Det har krævet nytænkning og hårdt arbejde at komme igennem udfordringerne. Selvom det har været et udfordrende år, er der også opstået ny læring og processer, der er blevet fremskyndet. Netop denne evne til at omstille sig og innovere i krisetider har været gennemgående på Fødevaredagen.
Og det smittede også af på valget af prisvindere.
Nytænkning og bæredygtighed på menuen
Otte priser er uddelt og fordelt på fem overordnede kategorier på tværs af fødevaresektoren. Priserne er gået til de ildsjæle, som har kløet på og formået at vende situationen til deres fordel uden at gå på kompromis med kvalitet og kreativitet.
- Det har været et udfordrende år for mange i fødevarebranchen. Derfor er det også ekstra vigtigt i år, at vi hylder hverdagens helte, der sørger for at vi kan blive inspireret til lækre madoplevelser. Hver dag går dygtige madprofessionelle på arbejde for at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i køkkener og detailbutikker. Det er ude i butikkerne, at den egentlige forskel skabes og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at hylde dem, der går forrest i udviklingen, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Fødevaredagen har eksisteret siden siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede.
Vindere 2021
SLAGTERPISEN
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Benny Nielsen, MENY, Sæby.
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’:
Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen, Asnæs.
Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’:
Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum.
Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them.
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
MEJERIPRISEN
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’Discount’:
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Souschef, Rebecca Marie Nyberg, Aldi, Helsingør.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Mejeriansvarlig Morten Tramm og Salgsleder Patrick Garfort, Meny, Nærumvænge Torv, Nærum.
Patrick Rothgarn Drost, Mad & Vin Magasin, Kgs. Nytorv, København K.
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
FRUGT- OG GRØNTPRISEN
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’:
Butikschef og frugt- og grøntansvarlig Lennart Fager, Aldi, Assens.
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka, Horsens.
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Frugt- og grøntansvarlig Pernille Frederiksen, SPAR, Wandallsvej, Svendborg.
KANTINEPRISEN
Vinder af Kantineprisen
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
Nominerede til Kantineprisen:
Køkkenchef Bjørn Patik, Kokkenes Køkken – Top Danmark Ejendomme, København Ø
Gastronaut Jakob Brønd, Gastro Kantiner, Viborg.
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
KØKKENPRISEN
Vinder af Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N.Leder Mads Dreyer, Spisehusene, Oureskolerne, Oure
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum