Prisregn over madens hverdagshelte
Fødevarebranchen har været meget igennem det seneste år – på godt og ondt. Detailhandlen har haft travlt, mens foodservice-industrien har haft op - og nedture.
Vi er heldigvis kommet ud på den anden side, og vi kan forhåbentlig se frem mod bedre tider uden restriktioner og nedlukninger.
Det har krævet nytænkning og hårdt arbejde at komme igennem udfordringerne. Selvom det har været et udfordrende år, er der også opstået ny læring og processer, der er blevet fremskyndet. Netop denne evne til at omstille sig og innovere i krisetider har været gennemgående på Fødevaredagen.
Og det smittede også af på valget af prisvindere.
Nytænkning og bæredygtighed på menuen
Otte priser er uddelt og fordelt på fem overordnede kategorier på tværs af fødevaresektoren. Priserne er gået til de ildsjæle, som har kløet på og formået at vende situationen til deres fordel uden at gå på kompromis med kvalitet og kreativitet.
- Det har været et udfordrende år for mange i fødevarebranchen. Derfor er det også ekstra vigtigt i år, at vi hylder hverdagens helte, der sørger for at vi kan blive inspireret til lækre madoplevelser. Hver dag går dygtige madprofessionelle på arbejde for at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i køkkener og detailbutikker. Det er ude i butikkerne, at den egentlige forskel skabes og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at hylde dem, der går forrest i udviklingen, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Fødevaredagen har eksisteret siden siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede.
Vindere 2021
SLAGTERPISEN
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Benny Nielsen, MENY, Sæby.
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’:
Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen, Asnæs.
Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’:
Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum.
Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them.
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
MEJERIPRISEN
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’Discount’:
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Souschef, Rebecca Marie Nyberg, Aldi, Helsingør.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Mejeriansvarlig Morten Tramm og Salgsleder Patrick Garfort, Meny, Nærumvænge Torv, Nærum.
Patrick Rothgarn Drost, Mad & Vin Magasin, Kgs. Nytorv, København K.
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
FRUGT- OG GRØNTPRISEN
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’:
Butikschef og frugt- og grøntansvarlig Lennart Fager, Aldi, Assens.
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka, Horsens.
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Frugt- og grøntansvarlig Pernille Frederiksen, SPAR, Wandallsvej, Svendborg.
KANTINEPRISEN
Vinder af Kantineprisen
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
Nominerede til Kantineprisen:
Køkkenchef Bjørn Patik, Kokkenes Køkken – Top Danmark Ejendomme, København Ø
Gastronaut Jakob Brønd, Gastro Kantiner, Viborg.
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.
KØKKENPRISEN
Vinder af Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N.Leder Mads Dreyer, Spisehusene, Oureskolerne, Oure
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse
Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
Forbrugerne mangler viden om økologisk produktion1.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte dansker ville købe mere økologi, hvis de fik mere viden om forholdene i økologisk produktion. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
L&F om finanslovsudspil: Vigtigt forslag om ændringer i ejendomsvurderinger og stor ros til regeringen for at sætte handling bag ord i forhold til at nå det økologiske fordoblingsmål29.8.2025 12:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over et finanslovsudspil med et markant løft til økologien og et forslag, der skal sikre, at landbrugere ikke risikerer en urimelig høj ejendomsskat på grund af en fejlagtig ejendomsvurdering, men undrer sig over manglende ressourcer til at styrke den globale samhandel.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum