MinTandtekniker

Priskrig fører til dårligere tandproteser

Del

Priskrig mellem tandklinikkæderne får kvaliteten af tandproteser til at falde kraftigt. Det går udover mange af de 800.000 brugere af proteser i Danmark, mener ekspert med mere end 25 års erfaring i branchen.

Tandtekniker René la Cour ser med bekymring på branchens udvikling. Foto: PR.
Tandtekniker René la Cour ser med bekymring på branchens udvikling. Foto: PR.

Tandklinikkæderne konkurrerer i stigende grad på at sælge så billige tandproteser som muligt, og mange af de mere end 800.000 danske tandprotesebrugere står tilbage som de store tabere i kampen. Det mener indehaver af kæden MinTandtekniker, René la Cour, der har over 25 års erfaring i branchen.

– Kvalitet, service og garanti bliver sat i anden række, fordi kæderne kun fokuserer på at få kunden ind via billige tilbud eller meget lave priser, der koster på kvaliteten af protesen. Det er som om, at lavpriskæderne mener, at uanset hvilken vare der skal sælges, så er det kun prisen, der skal være afgørende for kundens valg, siger René la Cour.

Som eksempel på hvilke konsekvenser de billige priser har for proteserne, nævner han dårligere og mindre holdbare materialer, kort garanti, ringere pasform og ensartede protesetænder med kunstigt udseende.

Nødvendig kritik

René la Cour er klar over, at det sjældent er populært at udtale sig negativt om sine konkurrenter i branchen. Han mener dog, det er nødvendigt, fordi han ser flere negative konsekvenser af priskrigen.

– Vi er nået meget langt i udviklingen af brugervenlige og naturtro tandproteser, men når der kun konkurreres på prisen, bliver produktet derefter. Det er problematisk, fordi en dårlig tandprotese kan føre til nedsat livskvalitet på grund af forringet selvværd og dårlig komfort, udtaler René la Cour og understreger:

– Som fagpersoner er det vores job at skabe et produkt, der giver kunden mest muligt livsglæde og komfort i hverdagen, og det gør vi bestemt ikke ved at slække på kvaliteten af proteserne.

Skal holde i mindst syv år

Alle tandproteser har en forventet levetid, før de skal skiftes. Passer man sine årlige eftersyn, kan en protese fra MinTandtekniker holde otte til tolv år, vurderer René la Cour, og med protesen følger der en garanti på syv år.

– Når man skal benytte en tandprotese hver dag resten af livet, må frygten for pludselig at stå uden protese ikke være en faktor. Derfor følger der en lang garanti med på alle vores proteser, så man ikke er overladt til sig selv, hvis produktet mod forventning går i stykker, eller på anden måde ikke lever op til forventningerne, siger René la Cour og tilføjer: 

– Mange billige proteser holder kun fire til fem år, fordi der bliver brugt billige materialer, men ved at bruge 30-40 procent ekstra på en protese, får du én, der holder dobbelt så længe, hvor komforten er bedre og som ser naturtro ud. Så uanset, hvilken tandprotese du er på udkig efter, vil jeg anbefale, at du undersøger de forskellige muligheder, inden du vælger klinik.

Nøgleord

Kontakter

René la Cour
CEO, MinTandtekniker
(+45) 86 13 43 43
renelacour@webspeed.dk

Billeder

Tandtekniker René la Cour ser med bekymring på branchens udvikling. Foto: PR.
Tandtekniker René la Cour ser med bekymring på branchens udvikling. Foto: PR.
Download
Billige tandproteser genkendes nemt på de ensartede tænder og kunstige udtryk. Foto: PR.
Billige tandproteser genkendes nemt på de ensartede tænder og kunstige udtryk. Foto: PR.
Download
Tandproteser med naturtro tænder og korrekt udførelse giver et naturligt og smukt smil.  Foto: PR.
Tandproteser med naturtro tænder og korrekt udførelse giver et naturligt og smukt smil. Foto: PR.
Download

Information om MinTandtekniker

MinTandtekniker
MinTandtekniker
Park Allé 15, 1 tv.
8000 Aarhus

8613 4343http://www.mintandtekniker.dk

MinTandtekniker er en kæde af tandproteseklinikker med ni afdelinger i Jylland. Kvalitet og æstetik er i højsædet, og klinikkerne er alle indrettet i en alternativ og hyggelige atmosfære. Virksomheden begyndte i Aarhus i 1994 og er siden vokset til 20 ansatte. www.mintandtekniker.dk